Никола Екмешчић шампион на брдским тркама

0 478

Протеклог викенда је на Кошутњаку одржана дупла брдска трка, „Награда Београда 2016” у организацији САКСС-а (Спортски Ауто Картинг Савез Србије). Ово је уједно била и последња брдска трка за ову сезону. Дужина стазе на којој се одржавала трка износила је 3000 метара. У суботу се на старту нашло педесет и шест такмичара, што је далеко више од просека на брдским тркама код нас. Док је у недељу био нешто мањи број. Међу такмичарима се на старту нашао и Никола Екмешчић, члан АСК „Шампион“ из Бајине Баште.

Никола Екмешчић насловна

Екмешчић је наступао са својом Заставом 850, популарном „Фићом“, у класи Куп 2 до 1100 ццм-Група Х-Е1. Да напоменемо да је поред брдских трка ове сезоне Екмешчић наступао и на кружним тркама и на аутослалому, а што се тиче дисциплине аутослалом другу годину за редом је наступао и у Италији. Ипак најбоље резултате је остварио управо на брдским тркама. На Кошутњак је дошао са осам поена мање него првопласирани из његове класе, и самим тим је имао већи притисак и жељу за победом, јер би победа значила да постане шампион класе. У суботу и у недељу су вожена два тренинга и три вожње.

??????????

Првог дана и поред кише која је почела да пада пре почетка треће вожње Никола је био неприкосновен у конкуренцији Фића, и остварио најбоље укупно време, 04:43.654, не само у својој класи него и од свих осталих такмичара који су наступали у Застави 850, односно Застави 750. У недељу је имао сјајан почетак дана, али је у другој вожњи имао проблема са аутомобилом што је проузроковало да на крају дана заврши на трећој позицији. Ипак када се све сабере, прво место првог дана и треће место другог дана било је довољно да га постави на прву позицију своје класе. На овај начин Бајинобаштанин Никола Екмешчић постао је шампион класе Куп 2 до 1100 ццм-Групе Х-1 за сезону 2016.

Стефан Супуровић

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена