Невероватно, ако немате струју, обратите се ЕПС-у у Београду?!

0 621

Бајина Башта, Пријепоље, Нова Варош, Ивањица, Сјеница – Снег и киша који су у претходна два дана направили најблаже речено хаос када је у питању снабдевање електричном енергијом на подручјима које покривају Електродистрибуције Краљево и Ужице, разлог су за незадовољство мештана који тврде да су локалне електродистрибуције овакво време дочекале неспремно.

Бошко Бојовић из ивањичког села Братљево, нема струје и мораће да напише мејл ПР ЕПС - а, фото: Глас западне Србије
Бошко Бојовић из ивањичког села Братљево, нема струје и мораће да напише мејл ПР ЕПС – а, фото: Глас западне Србије

Глас западне Србије је покушао да добије информације о стању нисконапонске мреже, отклањању насталих кварова и коме грађани запараво могу да се обрате у оваквим ситуацијама и од директора локалних Електродистрибуција добили смо парадоксалан одговор.

Нисмо овлашћени да говоримо, обратите се Београду

Како бисмо сазнали када ће кварови бити отклоњени и у каквом је стању нисконапонска мрежа у општини Бајина Башта обратили смо се директорки Снежани Радосављевић која нам је на постављена питања одговорила да морамо да јој их проследимо у писној форми на њен мејл, што смо и урадили. После пар минута Радосављевићева нас је позвала и рекла да се консултовала са колегама из Ужица који су јој рекли да чак ни они као виша инстанца нису надлежни да одговоре на та питања, већ да морамо да их проследимо ЕПС – у у Београд.

Поставља се питање чему служе директори у локалним дистрибуцијама и која су њихова овлашћења и да ли сељаци са Голије или Јабуке који током године више немају него што имају струје могу да напишу мејл у Београд како би добили потребну информацију.

Фото: Глас Западне Србије
Да ли је врх ЕПС – а упознат са чињеницом да у пријепољском селу Завинограђе купљене бетонске бандере чекају постављање више од 20 година и да је и ове године то избачено из плана инвестиција локалне дистрибуције Фото: Глас западне Србије

Поједини директори су нам објаснили да они заправо о плановима инвестиција не одлучују самостално већ им то надлежни из Београда одобравају а све чешће не одобравају. Такође су нам казали да оскудевају у средствима али и људству, па тако нису у ситуацији да благовремено реагују у оваквим ситуацијама. Нажалост, они су нам изјаве дали незванично јер такође немају овлашћења да говоре без дозволе из Београда.

Није јасно, чему оваква централизација и да ли је реално да се за сваки проблем обраћа Београду, у коме највероватније никада нису чули за Трудово, Ерчеге, Братљево, Завинограђе, Гоње, Машовиће, Овчињу и да не набрајамо даље…

Извор: Глас западне Србије

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена