МУКЕ ЖИТЕЉА ТАРЕ: Немају сигнал РТС, а плаћају ТВ претплату

1 336

Овај проблем са сигналом РТС постоји деценијама, па већи део мештана раније није ни плаћао претплату, а како кажу, неће ни сада

Житељи јужне падине планине Таре, односно села Заовине, као и појединих делова Мокре Горе, немају уопште сигнал РТС или ако га имају, једва се наслућује слика, али зато им је уз рачун за струју уредно стигао и рачун за претплату.

ТВ претплата

Овај проблем са сигналом РТС постоји деценијама, па већи део мештана раније није ни плаћао претплату, а како кажу, неће ни сада.

– До сада није било ни ТВ ни радио сигнала јер је тај део Таре затворен у односу на Торник, Овчар и Цер, где се налазе репетитори РТС. У ствари, ми се налазимо иза леђа свих постојећих репетитора, који нису имали домет за ово подручје. Имамо неко црногорски или босански сигнал, али је све то лошег квалитета – каже један мештанин засеока Ðурићи у Заовинама.

Председник МЗ Заовине Видоје Лазић потврдио је да немају сигнал РТС.

– Жале ми се људи да им стижу рачуни за претплату. Од мене траже да напишемо допис РТС и то ћемо урадити. У РТС знају за наш проблем јер он није од јуче, већ постоји годинама.

Извор: Курир

1 коментар
  1. Dr Nikolić каже

    Planina Tara i selo Zaovine odavno su zaboravljeni od svih institucija u ovoj državi. Jedino nisu kad treba platiti porez državi kao i taksu na tv.Ta taksa je jedinstven primer na celom svetu da ljudi placaju, pod pretnjom tužbi sudu za nešto što im je država nametnula kao moranje ili reket.Pojedina domacinstva nemaju čak ni tv prijemnik ali imaju el. brojilo i jednu sijalicu u kući i zbog toga moraju da placaju reket svakog meseca televiziji sa nacionalnom frekvencijom. I oni koji imaju tv aparat a nemaju signal za isti takodje placaju jer je država tako naredila. Ljudima ostaje samo da gledaju u prazan ekran tv prijemnika ili u električno brojilo ako ga imaju i pomire se sa činjenicom da niko nije jači od države.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена