MILAN STAMATOVIĆ: Zbog genocida nad zdravljem građana Srbije, tužiti sve zemlje koje su nas bombardovale

0 363
Foto: Opština Čajetina
Foto: Opština Čajetina

Ako neće vlast, onda građani Srbije moraju da čestitaju na hrabrosti našoj vodećoj neuroonkološkinji prof. dr Danici Grujičić što nas je alarmantnim, a nadasve stručnim, tumačenjima posledica NATO bombardovanja po zdravlje naše nacije, probudila iz „zimskog sna“ upravo ovih dana, kada je ponovo intenzivirana kampanja približavanja Srbije NATO-u, uz obrazloženje da bi nam to „ubrzalo naše evropske integracije i zaštitilo nas od ruskog ekspanzionizma“ – izjavio je kandidat za predsednika Republike Milan Stamatović.

– Svoju tezu da je NATO, 1999. godine, počinio genocid nad zdravljem građana Srbije, profesorka Grujičić je ilustrovala užasnom crnom statistikom: maligne bolesti su kod nas tri puta učestalije nego u svetu, na 100.000 stanovnika se registruje 5.500 obolelih od karcinoma, a u svetu 2.000; smrtnost od leukemije je, od 2002, povećana za čak 139 odsto; broj obolelih od raka kod nas svake godine raste za dva odsto, a u svetu za 0,6 procenata, i sve su to posledice NATO bombardovanja, a uprkos svemu, mladima kojima smo ostavili zemlju sa ovakvim problemima o tome ne smemo da pričamo, niti zlikovce smemo da tužimo – podseća Stamatović na ubitačnu dijagnozu „zdravstvenog stanja nacije“ doktorke Grujičić, ističući da je već to dovoljan razlog da nijedan odgovoran političar u Srbiji ne bi smeo ni da pomisli da ovu zemlju povuče ka NATO-u.

Milan Stamatović predlaže da upravo prof. dr Danica Grujičić treba da bude na čelu stručne državne komisije koja bi ispitala sve fatalne posledice ogromne štete, svojevrsnog ekocida, koji je NATO počinio životnoj sredini na ovim prostorima.

– Ako ta komisija, u koju bi se mogli uključiti i neki strani stručnjaci, dokaže tačnost tvrdnje prof. Grujičić da je NATO namerno gađao hemijska postrojenja koja su bila na mapama hazarda, što je dokaz da je njihova namera bila genocidna, tj. da zagade životnu sredinu građana Srbije i da je u naletima NATO avijacije potrošeno kiseonika koliko sva živa bića u Srbiji potroše za pet decenija, naša država promptno mora da tuži sve države članice NATO koje su bombardovale Srbiju – zahteva Milan Stamatović.

Izvor: www.princip.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena