МИЛАН СТАМАТОВИЋ: Због геноцида над здрављем грађана Србије, тужити све земље које су нас бомбардовале

0 362
Фото: Општина Чајетина
Фото: Општина Чајетина

Ако неће власт, онда грађани Србије морају да честитају на храбрости нашој водећој неуроонколошкињи проф. др Даници Грујичић што нас је алармантним, а надасве стручним, тумачењима последица НАТО бомбардовања по здравље наше нације, пробудила из „зимског сна“ управо ових дана, када је поново интензивирана кампања приближавања Србије НАТО-у, уз образложење да би нам то „убрзало наше европске интеграције и заштитило нас од руског експанзионизма“ – изјавио је кандидат за председника Републике Милан Стаматовић.

– Своју тезу да је НАТО, 1999. године, починио геноцид над здрављем грађана Србије, професорка Грујичић је илустровала ужасном црном статистиком: малигне болести су код нас три пута учесталије него у свету, на 100.000 становника се региструје 5.500 оболелих од карцинома, а у свету 2.000; смртност од леукемије је, од 2002, повећана за чак 139 одсто; број оболелих од рака код нас сваке године расте за два одсто, а у свету за 0,6 процената, и све су то последице НАТО бомбардовања, а упркос свему, младима којима смо оставили земљу са оваквим проблемима о томе не смемо да причамо, нити зликовце смемо да тужимо – подсећа Стаматовић на убитачну дијагнозу „здравственог стања нације“ докторке Грујичић, истичући да је већ то довољан разлог да ниједан одговоран политичар у Србији не би смео ни да помисли да ову земљу повуче ка НАТО-у.

Милан Стаматовић предлаже да управо проф. др Даница Грујичић треба да буде на челу стручне државне комисије која би испитала све фаталне последице огромне штете, својеврсног екоцида, који је НАТО починио животној средини на овим просторима.

– Ако та комисија, у коју би се могли укључити и неки страни стручњаци, докаже тачност тврдње проф. Грујичић да је НАТО намерно гађао хемијска постројења која су била на мапама хазарда, што је доказ да је њихова намера била геноцидна, тј. да загаде животну средину грађана Србије и да је у налетима НАТО авијације потрошено кисеоника колико сва жива бића у Србији потроше за пет деценија, наша држава промптно мора да тужи све државе чланице НАТО које су бомбардовале Србију – захтева Милан Стаматовић.

Извор: www.princip.me

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена