КАРАТЕ: Његићу бронза на државном првенству

0 113

Првенство Србије за кадете, јуниоре и млађе сениоре одржано је 27.11.2016. године у Хала спортова “Ранко Жеравица”  Београду у организацији Карате федерације Србије и техничкој организацији Београдског карате савеза. Право учешћа имало је преко 900 такмичара из 108 клубова. Боје Бајине Баште бранило је троје чланова Карате клуба „Омладинац“.

Најбољи резултат остварио је Јован Његић који је у јуниорској конкуренцији у категорији -76 килограма освојио бронзану медаљу. Овим резултатом Његић се пласирао и на Балканско првенство које се одржава у Сарајеву деветог, десетог и једанаестог децембра.

Њеегић првенство Србије насловна
Фото: Дрина Инфо

Ђорђе Радовановић је остао на корак до медаље јер је изгубио четврти меч на првенству који је уједно био и борба за полуфинале. Запажен резултат је остварио и Стефан Благојевић који је заустављен у другом кругу.

Каратисти Омладинца следећи викенд натупаће на великом интернационалном турниру у Трбовљу у Словенији. Јован Његић ће на овом турниру наступати као члан репрезентације Србије а Дајана Мочевић, Јелена Елез, Марија Ковачевић и Анђела Ивановић ће узети учешће испред уже Србије.

Тренер КК Омладинац и тренер репрезентације Србије, Миленко Ордагић, каже за Дрина Инфо да је на државном првенству постигнут очекиван успех, показао се квалитет и у финишу ове сезоне се отплаћује велики уложени труд. Ордагић каже да је Његић имао квалитет и за злато на првенству Србије али наглашава да је пред њим турнир у Словенији и Балканско првенство у Сарајеву где можемо очекивати и медаљу ако да свој максимум.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена