Изложба фото сафари Тара у Нишу

0 754

У петак, 28. априла, у галерији Нишког културног центра отворена је изложба фотографија „Фото сафари Тара“ чији су аутори чланови Фото савеза Србије.

Ове фотографије су забележене на Фото сафарију „Тара 2015“, а поставка се састоји од 40 радова које је селектовао Милан Марковић, мајстор фотографије из Ваљева.

Фото: Владимир Мијаиловић: Кањон Раче - видиковац Црњесково Извор: НП Тара
Фото: Владимир Мијаиловић: Кањон Раче – видиковац Црњесково Извор: НП Тара

Са Фото сафарија „Тара 2015“ потекле су две изложбе. Прву изложбу организовао је г. Бела Сабо у Будимпешти, са радовима мађарских фотографа. Пред нишком публиком је изложба радова домаћих аутора, а њена премјера је била у Визиторском центру ТОС-а у Београду 9. фебруара.

У програму отварања изложбе учествовали су представници Нишког културног центра, Фото савеза Србије и ЈП ,,Национални парк Тара“.

Фото сафари „Тара“ је уметничко-промотивна манифестација, а развио се из фото радионице Беле Сабо, мајстора фотографије из Ђера. Ову својеврсну фото-колонију организује ЈП ,,Национални парк Тара“ из Бајине Баште иона је уз финансијску подршку Туристичке организације Србије, остварила значајне промотивне циљеве. У неколико протеклих година лепоте Националног парка Тара представљене су у Мађарској и Румунији, али и нашој земљи.

Изложба у Нишу ће бити отворена до 11. маја.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена