Добијена сагласност за Генерални пројекат тунела „Кадињача“

0 564

Три месеца након што је предат Генерални пројекат и Претходна студија оправданости за пројекат „Тунел Кадињача“, Ревизионој комисији Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре коначно је добијена Сагласност на предложени пројекат.

У петак 27. јануара у згради Министарства је одржана седница Ревизионе комисије која је разматрала поред овог пројекта и још 8 пројеката од републичког значаја. Са територије општине Бајина Башта је још разматран и Идејни пројекат и Студија оправданости за изградњу новог моста преко реке Рогачице на државном путу II-a реда, чији је инвеститор ЈП „Путеви Србије“.

IMG_20170127_144407
Седница Ревизионе комисије Фото: Дрина Инфо

Комисијом је председавао Радојко Обрадовић а Известилац за Комисију за пројекат Тунела Кадињача је био Владимир Гуцић са 5 сарадника. Пројекат је разматран и дата је сагласност без примедби уз напомену да се у следећој фази пројекта обрати пажња на тунелски застор (коловоз) са којим је у  Србији било доста проблема при градњи нових тунела.

Испред пројектанта, компаније Утибер ДОО, био је присутан главни пројектант господин Мишел Сабо а испред општине Бајина Башта Иван Марковић и Милош Јелисавчић.

„Ово је важан корак за овај пројекат. Завршена је важна фаза пројекта у којој смо добили трасу и дефинисали коридор, добили сагласност државних органа и сада можемо кренути у реализацију Идејног пројекта“ рекао је за Дрина Инфо Иван Марковић, координатор пројекта.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена