Грујичић Зорани Михајловић уручио захвалницу за развој Сребренице

0 653

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић је у Београду уручио потпредседници Владе Србије и министарки грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорани Михајловић Захвалницу за допринос развоју општине Сребреница.

Грујичић је Михајловићевој уручио захвалницу после састанка у Влади Србије на којем је било је речи о накнади Електропривреде Србије за поплављено земљиште у тој општини, а за коју сада не постоји правни основ за исплату.

Фото: Танјуг/ Кабинет потпредседника Владе Србије
Фото: Танјуг/ Кабинет потпредседника Владе Србије

Михајловићева је најавила формирање радне групе коју ће чинити министри, представници јавних предузећа и општине Сребреница, а која ће се бавити овим проблемом, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Михајловићева и Грујичић разговарали су и о наставку сарадње и реализацији пројеката Владе Србије у Сребреници.

Зорана Михајловић је посетила Сребреницу 7. децембра, када је са Грујичићем разговарала о реализацији пројеката изградње вртића за 190 малишана, као и о реконструкцији централне улице, што ће се радити из донације Владе Србије.

Влада Србије је за помоћ Сребреници издвојила пет милиона евра, од чега су два милиона уплаћена за буџетску подршку, а три милиона за инфраструктурне пројекте.

Закључак о финансијској помоћи општини Сребреница донет је 11. новембра 2015. године, наведено је у саопштењу.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена