Богојављенско пливање у подне на језеру Перућац

0 800

За данашње традиционално „Богојављенско пливање за Часни крст“ у Бајиној Башти пријавило се дупло мање потенцијалних пливача него прошле године. У 2016. било је пријављено 10 потенцијалних пливача али је после лекарских прегледа шест момака пливало док ове године има петорица пријављених.  Вероватно су временски услови утицали на мањи одзив али ће они најхрабрији ове године пливати на језеру Перућац. Манифестација се по први пут одржава на Перућцу јер на излетишту Рача не постоје услови за то због леда и ниског водостаја.

Богојављенско пливање за Часни крст Бајина Башта насловна

Организатори су оставили могућност за пријаву учесницима и данас све до одласка на организовани лекарски преглед тако да се сви који би желели да се опробају у пливању могу пријавити до 09.30 часова у просторијама Спортско-туристичког центра „Бајина Башта“. Победник пливања за Часни крст добија златник а сви учесници ће добити мајице и дипломе. За све учеснике је обезбеђен превоз из Бајине Баште до језера Перућац и назад по завршетку манифестације .

Из Општине Бајина Башта позивају суграђане да од 12 часова на понтонској плажи у Перућцу присуствују овој традиционалној манифестацији где ће се уз пригодан програм служити кувано вино.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена