БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ: Бане Мојићевић уручио позлаћени крст победнику Луки Јашићу

1 794

БАЈИНА БАШТА – Данас је на излетишту Рача, на обали Дринe, одржано традиционално „Богојављенско пливање за Часни крст“. Од једанаест пријављених такмичара после одустајања и лакарских прегледа шест храбрих момака се такмичило у пливању на 33 метра.

IMG_9418
Учесници Богојављенског пливања са организаторима и дародавцима награда

Најбржи је био двадесеттрогодишњи Лука Јашић коме је ово био трећи тријумф на Богојављенском пливању. Победнику је позлаћен крат уручио наш познати певач Бане Мојићевић, који је то урадио у име дародавца крста Милисава Николића, власника рибњака Перућац.

Организатор манифестације Спортско туристички центар „Бајина Башта“ обезбедио је за све посетиоце  кувано вино док су за све учеснике пливања припремљене медаље и пригодни поклони. Пре самог пливања свештеници из Бајине Баште су одржали молитву и дали благослов учесницима „Богојављенског пливања“. Троструки победник Лука Јашић добио је поред медаља и поклона и победнички пехар који му је уручио председник општине Бајина Башта, Радомир Филиповић. Позлаћени крст победнику је у име Милисава Николића уручио Бане Мојићевић. Ово је већ трећа година како је власник рибњака Перућац дародавац крста за манифестацију а он је најавио да ће то бити и следеће године. Данашње пливање пратио је велики број  посетилаца по пријатном дану поред реке Дрине.

Дрина Инфо портал

1 коментар
  1. ivica каже

    Pozdrav junacima, i radetu Saricu !

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена