BAŠTA FEST 2016: Izložba Galerije Prozor

0 545

bf-plakat-za-izlozbuU okviru Bašta festa pored kvalitetnog filmskog i muzičkog programa posetioci Bajine Bašte  imaju priliku da uživaju i u drugim vidovima umetnosti. Ove godine očekuje nas  izložba fotografija iz Bajine Bašte u ručno pravljenim ramovima u obliku starih prozora.

Svi posetioci Bašta festa imaće priliku da vide nesvakidašnju izložbu na putu do  bioskopa na otvorenom. U parku «Borići» će na stablima biti izložene fotografije prirode u posebno pravljenim ramovima, po uzoru na prozore iz sela Zaovine na planini Tari.

Iza ovih autentičnih ramova stoji Galerija Prozor, čiji su jedini proizvod upravo ručno izrađeni prozori sa kojih se pruža pogled na fotografisane prizore Bajine Bašte i regiona.

Na prostoru planine Tare, odnosno sela Zaovine, karakteristični su drveni prozori klasičnog izgleda i forme. Malih su dimenzija, jednostavno ukrašeni i ojačani, ofarbani jednostavnim osnovnim bojama. Svi prozori izrađuju se ručno u maloj radionici u Bajinoj Bašti, a u njihovom oblikovanju koristi se tradicionalni alat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena