БАШТА ФЕСТ 2016: Изложба Галерије Прозор

0 767

bf-plakat-za-izlozbuУ оквиру Башта феста поред квалитетног филмског и музичког програма посетиоци Бајине Баште  имају прилику да уживају и у другим видовима уметности. Ове године очекује нас  изложба фотографија из Бајине Баште у ручно прављеним рамовима у облику старих прозора.

Сви посетиоци Башта феста имаће прилику да виде несвакидашњу изложбу на путу до  биоскопа на отвореном. У парку «Борићи» ће на стаблима бити изложене фотографије природе у посебно прављеним рамовима, по узору на прозоре из села Заовине на планини Тари.

Иза ових аутентичних рамова стоји Галерија Прозор, чији су једини производ управо ручно израђени прозори са којих се пружа поглед на фотографисане призоре Бајине Баште и региона.

На простору планине Таре, односно села Заовине, карактеристични су дрвени прозори класичног изгледа и форме. Малих су димензија, једноставно украшени и ојачани, офарбани једноставним основним бојама. Сви прозори израђују се ручно у малој радионици у Бајиној Башти, а у њиховом обликовању користи се традиционални алат.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена