Зелено светло за следећу фазу радова на златиборској гондоли

0 344

Општина Чајетина добила је дозволу за следећу фазу изградње “Голд гондоле Златибор” која подразумева подизање 19 стубова од почетне станице у центру Златибора до међустанице на половини трасе.
Тиме је коначно решен проблем који је успорио радове на овом капиталном пројекту.

Почетак радова очекује се кроз две недеље, у складу са динамичким планом и пратећом документацијом конзорцијума извођача. Вредност радова на овој фази је око 45 милиона динара.

На слици: Бојана Божанић, директорка ЈП "Голд гондола Златибор:
На слици: Бојана Божанић, директорка ЈП „Голд гонгдола Златибор:

“Општина је као инвеститор решила имовинско правне односе на комплетној траси гондоле, али административне процедуре уписа права уласка у посед ради привођења намени и изградње гондоле у Служби за катастар непокретности значајно су успориле процедуру издавања дозволе о којој причамо”, подсећа директорка ЈП “Голд гондола Златибор” Бојана Божанић и додаје да се слична ситуација понавља  и са преостале две фазе где се административни проблеми у  РГЗ преплићу са тужбама и жалбама које се улажу само због формалних разлога.

„У суштини, борба са ветрењачама које престављају поједини носиоци права коришћења на парцелама на траси траје и даље. Ипак, ствари полако долазе на своје место. Министарство грађевине, након почетног неповерења, пружило је значајну подршку у припреми документације и решавању појединих проблема на које смо наилазили”,каже Божанићева и истиче сарадњу са њиховим надлежним службама, као и доступност стручних лица за сваку врсту консултација и помоћи. Она верује да ће се тако наставити и да ће успети да доведу пројекат до краја у најбржем могућем року.

Директорка ЈП “Голд гондола Златибор“ напомиње да је Министарство издало нове локацијске услове за гондолу, на основу измењених водних услова, чиме је усаглашена документација.

„Очекујем да РГЗ и надлежна Служба за катастар непокретности заврше све неопходне радње, по закону како би Општина ушла у посед парцела, обзиром да има сагласности од надлежних министарстава за то“ закључила је директорка ЈП “Голд гондола Златибор“  .

Иначе, пројекат гондоле, вредан 13 милиона евра, значајан је за целу Србију, не само Чајетину и Златиборски крај.

Дрина инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена