ВУЧИЋ У БАЈИНОЈ БАШТИ: У марту крeће копање тунела Кадињача

2 4.806

Председник Србије Александар Вучић данас је у посети Бајиној Башти. После обиласка домаћинства Љубе Благојевића у селу Пепељ председник се обратио грађанима Бајине Баште окупљеним на платоу испред спортске хале. После обраћања Вучић је наставио посету Бајиној Башти обиласком предузећа Роломатик ДОО.

Извор: instagram buducnostsrbijeav

Нисам сањао да ће ме оволико људи из Баште дочекати, хвала и људима из Републике Српске који су дошли. Дошао сам да вам кажем важну вест и неколико мање важних. Ми ћемо у 6-7 месеци кренути у изградњу тунела испод Kадињаче – рекао је Вучић.

Фото: Дрина Инфо

– Обећавам вам свима овде, то је значајно за Братунац, Сребреницу и Бајину Башту, кренућемо са иградњом тунела испод Kадињаче, пре краја 2023. завршићемо и тунел и пут. Поново ћемо да пресвучемо све између Бајине Баште и Ужица. То ће укупно износити око 80 милиона евра. Мислим да је то много важно, а радимо и обилазницу око Ужица – рекао је председник.

– Радимо и обилазницу око Ужица, градићемо ауто-пут ка Ужицу, урадићемо још 4.5 км пута између Косјерића и Бајине Баште.  Урадићемо пут Митровац-Мећавник 15 километара, стиже водовод и канализација, биће споро али и то ћемо да урадимо. Много потенцијала ћете имати, и у туристичком смислу. Ви нас држите за реч, ми већ у марту крећемо са копањем тунела – рекао је Вучић.

Фото: Дрина Инфо

Он је навео и да је срамота што није завршен градски трг и да то треба да се уради што пре.

– Моја порука нашем народу, посебно онима који су данас дошли из Скелана, из Сребренице и Братунца, је -да ће Србија увек бити уз вас, у сваком тренутку. Ми наш народ да оставимо на цедилу не можемо и нећемо! То је порука и нашем народу на Kосову и Метохији, то је порука свуда, свима. Нових Олуја, новог Бљеска против српског народа неће бити. Србија је данас другачија земља и Србија држи и до себе и до свог народа. Сувише је наш народ пропатио, сувише смо људи изгубили, сувише је наш народ огњишта напустио да бисмо могли да допустимо да се то у будућности дешава. Са свима желимо све најбоље, да чувамо мир, да градимо будућност заједно, али оно што мора да се зна је да Србија више не може да допусти оно што нам се дешавало деведесетих, а ни оно током Другог светског рата.

– Још једном желим да се захвалим вама у Башти за сву подршку, за сву енергију, да вам се захвалим на овом величанственом скупу. Да ми је неко рекао да је могуће, не у 11 пре подне, него у 8 увече и то да сазивамо из пет округа људе да оволико људи буде у Башти, ја бих му рекао да не верујем. Хвала вам на томе, хвала вам што сте ме саслушали. – рекао је Вучић.

 

2 коментара
  1. Radojica каже

    Čim se sve ovo ispuni glasam za vas sa sve zaokruženim brojem 1i ličnom kartom kako to nalažu vaša pravila.

  2. Radojica каже

    Čim se sve ovo ispuni glasam za vas sa sve zaokruženim brojem 1i uslikanom ličnom kartom kako to nalažu vaša pravila.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена