ВУЧИЋ: Нема мапа, нити усаглашених планова за Космет

0 974

Председник Србије Александар Вучић одбацио је спекулације немачких и приштинских медија о наводно усаглашеним плановима за решење косовског питања.

Александар Вучић

– Они који то тврде желе да исцепају Србију на 17 делова…Нема никаквих мапа, нема ничега, јер ни не разговарамо. Каквих 17 тачака? Нема ниједна тачка – рекао је Вучић током посете Варварину у оквиру кампање „Будућност Србије“.

Он је поновио да не разговара са представницима Приштине, јер су увели таксе на робу из централне Србије.

Вучић је рекао да то што Албанцима или неким другима не одговара јаким речима, не значи слабост, преносе београдски медији.

– Не значи да ћемо некоме да препуштамо нешто од наших националних интереса. Сви ти који се бусају у прса или јесу већ дали све или би дали другима што је наше – рекао је Вучић.

Он каже да брине о српском народу на Косову и Метохији, али да неће да обећава све, јер су други обећавали, а одавно све изгубили.

– Штитићемо наш народ, али дајте да размишљамо о животу – истакао је Вучић.

У разговору са грађанима у Варварину, у чијој близини је Велика Дренова Добрице Ћосића, аутора трилогије „Време смрти“, Вучић је поручио да жели да верује да је „време смрти прошло, а време живота наше деце дошло“.

Вучић је посету Расинском округу у оквиру кампање „Будућност Србије“ започео у Сталаћу, а затим је обишао Варварин и Трстеник.

Извор: РТРС, Срна

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена