Vojislav Šešelj u subotu u Bajinoj Bašti

0 875

Na Dan državnosti Srbije, 15. februara 2020. godine u Bajinoj Bašti održaće se promocija trotomnog naučnog dela prof. dr Vojislava Šešelja „U Srebrenici nije bilo genocida“. Promocija počinje u subotu u 12 časova u gradskom bioskopu u Bajinoj Bašti, a publici će se obratiti i o knjizi govoriti autor, dr Vojislav Šešelj.

U Srebrenici nije bilo genocida
Foto: Promo

„U Srebrenici nije bilo genocida“ je trotomno naučno prof. dr Vojislava Šešelja u kojem je dokazao da u Srebrenici nije bilo genocida i da pokušaji višestrukog naduvavanja broja i lažiranja identititeta srebreničkih žrtava, kao i prećutkivanje načina na koji je većina njih stradala predstavljaju perfidnu i podmuklu političku konstrukciju bez uporišta u realnosti.

„Tezu da se u Srebrenici nije desio genocid ja dokazujem naučnom metodologijom i očekujem sud naučne kritike. Međutim, niko ne može da kritikuje sadržaj knjige, pa onda kritikuju i kleveću autora. U Srebrenici se desio zločin, ja to ne osporavam, ja taj zločin osuđujem, ali taj zločin nikako ne može da se nazove genocid, jer ga treba uporediti s definicijom genocida iz Međunarodne konvencije o suzbijanju i kažnjavanju genocida i tad ćete videti da tu apsolutno nema elemenata genocida“ – kaže dr Vojislav Šešelj.

Drina Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena