Велики дан за Златибор и Чајетину – “Голд гондола“ почиње са радом

За нас је ова година била подстрек да завршимо све капиталне инвестиције, које су трајале као гондола пет година, неке су започете пре три године, неке пре годину дана, а неке пре шест месеци, као што је реконструкција Краљевог трга и језера у самом центру Златибора

1 479

Након пет година од почетка радова, једна од најзначајних капиталних инвестиција општине Чајетина, златиборска “Голд гондола“ примa прве путнике, што представља велики дан не само за Златибор и Чајетину, већ и за целу Србију. Златиборска гондола биће пуштена у рад у понедељак 11. јануара, док је свечано отварање у четвртак 14. јануара 2021. године у 11 часова.

Голд гондола

-За нас је ова година била подстрек да завршимо све капиталне инвестиције, које су трајале као гондола пет година, неке су започете пре три године, неке пре годину дана, а неке пре шест месеци, као што је реконструкција Краљевог трга и језера у самом центру Златибора – изјавио је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, захваливши се свим људима добре воље, својим сарадницима, одборницима, произвођачима опреме, али и свим инвеститорима који су улагали новац у Златибор, а који је Општина домаћинским управаљањем преусмерила за изградњу гондоле и свих осталих капиталних пројеката.
Захваљујући гондоли повећаће се број туриста на Златибору, а наш циљ јесте да у неком периоду од пет година забележимо милион посетилаца, што аутоматски значи десет милиона ноћења и то је екстра профит за мештане Златибора, за инвеститоре, а наравно и за буџет Републике Србије и буџет општине Чајетина – закључио је Стаматовић.

Голд гондола

Протеклих дана усвојен је и ценовник услуга “Голд гондоле“, где се посебно водило рачуна да, иако гондола мора пословати по комерцијалном принципу, цене карата ипак буду прихватљиве свачијем џепу. Тако ће за вожњу до Торника и назад одрасли морати да издвоје 1.000 динара, док ће дечја карта коштати 550 динара. Деца до шест (6) година ће имати право на бесплатну вожњу у пратњи бар једне одрасле особе. Посебно се водило рачуна о свим становницима општине Чајетина за које су предвиђени посебни попусти, па ће одрасли плаћати карту по цени од 500, а деца 350 динара. Прва два дана рада гондоле, становници Чајетине, уз личну карту, као и сви доносиоци захвалнице за учешће у “Златиборској моби“ имаће право на бесплатну вожњу.

Дрина инфо портал

1 коментар
  1. Knjigovodstvena agencija каже

    Ovo je odlična vest za celu Srbiju.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена