Успешан старт сезоне за ПК Тара

0 269

Тркачи ПК Тара су успешно започели нову такмичарску сезону у такмичењима под окриљем Планинарског савеза Србије. Одржане су две трке у оквиру Трекинг лиге Србије и једна трка у оквиру Националне серије у скајранингу.

Трекинг лига Србије је почела трком у Суботичкој пешчари 20. марта, а учествовало је 9 такмичара ПК Тара на три стазе од 15, 26 и 35км. Матеја Јосиповић је заузео 2. место у јуниорској конкуренцији на стази од 15 км. На истој стази у сениорској конкуренцији Наташа Мићић заузела је 2. место, а Тијана Спасојевић 3. У мушкој конкуренцији Дејан Сакић био је 10. а Милош Ристивојевић 20. У трци на 26 км Ранко Милановиће је био 5. а Бојан Аврамовић 26. На великој стази Дијана Живановић је заузела 10. а Никола Живановић 43. место.

Друго коло трекинг лиге је одржано на Вршачким планинама 2. априла на стазама од 15, 21 и 31км. Наступило је 6 такмичара ПК Тара. На малој стази Матеја Јосиповић освојио је 1. у јуниорској конкуренцији. Наташа Мићић је била 8. на средњој стази. На великој стази Ранко Милановић је био 26., Бојан Аврамовић 27. Никола Живановић 43. и Дејан Сакић 54.

После два кола мушка екипа заузима 9. место, док су даме 15.

Национална серија Србије у скајранингу почела 17. априла, трком „Небески котлови“ која је одржана у околини Косјерића. Сви такмичари су трчали исту стазу од 32,6 км са 1850 м кумулативног успона. На овој изузетно атрактивној и захтевној трци учествовало је 11 такмичара ПК Тара. У женској конкуренцији Мина Косановић је заузела 3. место, Исидора Шарчев 13., Наташа Мићић 21. и Сања Митић 34. У мушкој конкуренцији Данијел Лончаревић је био 4., Миодраг Вукић 7., Иван Длачић 17., Ранко Милановић 25., Бојан Аврамовић 27., Матеја Јосиповић 52. и Дејан Тимотијевић 53. У екипној (мешовитој) конкуренцији ПК Тара је заузео друго место.

Следећа трка Трекинг лиге Србије је 14. маја на Јасрепцу, док се Национална скајранинг серија наставља другим колом 22. маја на Рајцу.

ТРЕКИНГ ЛИГА СРБИЈЕ

Такмичења у планинарском трекингу су скуп планинарских такмичења у пешачењу и/или трчању, које се одржава на планинарско-пешачким теренима, по унапред одређеним и јасно обележеним стазама различитих дужина и захтевности. Генерални пласман се бодује на основу дужине и висинског успона стазе. Треконг лига Србије има 8 кола и 1 трку државног првенства.

НАЦИОНАЛНА СЕРИЈА СРБИЈЕ У СКАЈРАНИНГУ

Скајранинг је врста трчања које се обавља на планинама по унапред одређеним и јасно обележеним (маркираним) стазама различите дужине, успона и техничке захтевности. Првенство се састоји од 4 трке националне серије и 1 трке државног првенства.

Дрина инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена