ИЗБОРНА СКУПШТИНА ОО СНС: Радомир Филиповић једногласно

0 477

Након спроведених избора за Месне одборе у 32 месне заједнице са подручја општине Бајине Башта, одржана је Скупштина Српске напредне странке на којој је уз извештај о раду у последњих осам месеци извршен избор председника Општинског одбора те партије. Од укупно 67 делегата учешће у њеном раду узело је 61. Они су једногласно јаваним гласањем одлучили да дужност председника повере Радомиру Филиповићу, који је од 31. јула 2014. године, по одлуци председника СНС Александра Вучића, након распуштања ОО СНС, био на дужности повереника.

Детаљ са Скупштине СНС
Детаљ са Скупштине СНС

Скупшина је почела рад интонирањем инструменталне верзије песме „Тамо далеко“, која је узета за химну СНС. Потом је повереник Радомир Филиповић укратко информисао делегате о обављеним изборима по месним заједницама и делегатима за Скупштину чиме су се стекли услови за њено одржавање и избор председника ОО СНС. За председавајуће предложени су дотадашњи повереник Радомир Филиповић, Драгутин Баштовановић, најстарији и Иванка Стојановић, најмлађи делегат.
Након усвајања записника са претходне седнице, Радомир Филиповић поднео је краћи извештај о раду од момента када је распуштен ОО па до сада. Нагласио је да су уследиле појачане тимске активности, да је унапређена страначка инфраструктура, да странка има 32 месна одбора и да је од 750 чланова СНС у моменту распуштања ОО тај број до данас нарастао на 1.309.
-Окренули смо се систематском тимском раду и то даје добре резултате. Захваљујем се свима са жељом да са таквим радом наставимо заједничким снагама и у будуће. Можда ћу бити нескроман, али наша странка је нешто најбоље што има Бајина Башта на политичкој сцени.
Формирањем петочлане Изборне комисије на челу са Гораном Милутиновићем, почеле су конкретне изборне активности. Комисија је сопштила да за председника Општинског одбора има само један кандидат, Радомир Филиповић, кога је у писменој форми подржало 35 делегата.
Душан Глишић укратко је представио кандидата за првог човека ОО рекавши да је рођен 1973. године, ожењен је, има двоје деце, успешан је привредник, одлично се снашао на месту председника општине Бајина Башта у време прошлогодишњих великих елементарних непогода, да је најзаслужнији за обезбеђење донација за санирање последица тих непогода, осим тога од момента ступања на дужност повереника у ОО СНС значајно је унапредио страначки рад.
Делегати су одлучили да се избор обави јавним гласањем што је и учињено.
-Част је бити бити први међу једнакима у овом органу странке која је будућност земље. Наш одбор је међу ређима кога не краси лидерство већ тим. Задатак нам је да још боље радимо у интересу грађана, да не укаљамо образ странке, председника Александра Вучића, свакако и наш. Обећавам да ћу се, заједно са вама, борити за наш град, наше село, целу општину, као што се Вучић бори за Србију-истако је након избора нови председник ОО СНС Радомир Филиповић.

ПОХВАЛА КООРДИНАТОРА
На крају рада Скупштине, којој су присутвовали координатори СНС Бојан Илић и Горан Аксовић. Реч је узео Илић и казао:
-Честитам вам на обављеним изборима и желим успех у даљем раду. Пратећи ваш рад у последњих осам месеци, општи је закључак да сте највише напредовали од свих одбора у Србији. Само тако наставите.

В.М

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена