Укусима и мотивима Златибора најављена летња туристичка сезона на „Good Food & Vine Festival“-у

0 236

Овогодишњи „Good Food & Vine Festival“ који се одржава на Сава променади Београда на води, био је идеално место и догађај за афирмацију робног жига „Добро са Златибора“ и Златибора као водеће туристичке дестинације у земљи и региону.

У организацији Туристичке организације Златибор и привредног друштва „Златиборски Еко Аграр“ на овом фестивалу који се ове године одржава по трећи пут и бележи пораст броја излагача, представљени су најлепши укуси Златибора и летња туристичка понуда златне планине. Своје учешће као произвођачи аутентичних златиборских специјалитета узели су: млекара „Наша Златка“, произвођач сувомеснатих производа Митар Марић, произвођач меда Драган Колаковић, пршутана „Аћим“,произвођач специфичних ракија по старинској рецептури Миломир Милојевић Геро из села Шљивовица, пољопривредно домаћинство „Златиборска традиција“ из Сирогојна са палетом воћних ракија и лековитих сирупа, као и Ткачка радионица Бранке Александрић са модерним одевним предметима од најфиније вуне.

Фестивал је свечано отворио заменик градоначелника града Београда Горан Весић, док су у оквиру програма фестивала посетиоци могли учествовати у радионицама и наградним играма, као и дегустирати укусе производа које воле.

У углу Златибора велико интересовање владало је за понудама за предстојећу летњу сезону, као и дегустирање пршута, сира, ракије, меда и лековитих сирупа који су били на дохват руке и мамили сладокусце и гурмане.

Да подсетимо жиг квалитета “ Добро са Златибора“ је Жиг гаранције регистрован у циљу брендирања, повећања пласмана и потрошње локалних производа у туристичкој понуди општине Чајетина. Такође има значајну улогу очувања аутентичности и традиције, креативности и иновација, односно интегрисане промоције производа и услуга златиборског краја. Жиг гараније „Добро са Златибора“ у великој мери утиче на подстицај развоја и производње локалних производа, подизање нивоа квалитета означених производа и туристичких услуга.

Поред традиционалних прехрамбених производа, жиг гаранције „Добро са Златибора“ могу да понесу и традиционални одевни предмети (рукотворине), затим ресторани, као и категорисана сеоска туристичка домаћинства.

Производи који носе ознаку „Добро са Златибора“ задовољавају све прописане захтеве којима се осигурава специфичан, виши ниво квалитета локалних производа. Обележени производи се производе на територији општине Чајетина од сировина са овог подручја, а изузетак чине сувомеснати производи чија сировина пореклом може бити са територије целе Републике Србије. Обележени производи такође морају задовољавати законске одредбе о сигурности и безбедности хране, заштити животне средине и заштити потрошача, а својим укупним својствима задовољити потребе потрошача.

Дрина инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена