Трибина Салиха Селимовића о исламизацији српског етничког простора

1 1.009

У петак, 28. фебруара 2020. године, у галерији Установе „Култура“ у Бајиној Башти историчар Салих Селимовић ће говорити о свом вишедеценијском научном и истраживачком раду на пољу исламизације српског народа, о миграционим и демографским кретањима становништва Старе Рашке, као и на читавом простору бивше Југославије што је сабрао у 16 књига и више десетина научних радова.

sss copy
Фото: Промо

Селимовић, који деценијама проучава порекло муслимана у региону, у својим радовима истиче да своја истрaживања заснива на архивској грађи западне и источне провинијенције, као и литератури многих страних и домаћих историчара, и да су овим историјским изворима богати архиви у Ватикану, Венецији, Бечу, Дубровнику, Истанбулу, Петербургу…

Историчар Салих Селимовић је добитник Вукове награде као историчар истраживач за 2013. годину, затим награде „Гордан Ранитовић“ 2014. године из Београда, затим Велике награде задужбине „Нићифоровић“ 2015. године, такође из Београда. Селимовић је и добитник Грамате Милешевске епархије као признања за велики допринос истинској историји српског народа.

Историчар Салих Селимовић је редовни члан Матице српске, академик Српске развојне академије и члан Удружења књижевника Србије.

Трибина почиње у 18 часова.

Дрина Инфо

1 коментар
  1. […] Izvor i foto:Drinainfo […]

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена