ТАРСКИ УРАНАК: Дружење, свирка и витешке игре

0 512

За оне који желе да првомајске празнике проведу у мало мирнијем амбијенту, препоручујемо вам краљицу међу нашим планинама – Тару. Објекти Војне установе и приватни смештај уз велики број занимљивих места које је могуће посетити гарантују пријатне празнике. За оне младе и жељне авантуре „Србија за младе“ организује „Tara Nature Fest“ са великим бројем занимљивих садржаја.

Видиковац  Бањска стена, Фото: Н. Марић
Видиковац Бањска стена, Фото: Н. Марић

Традиционално гостопримство домаћини ће вам исказати на сваком кораку.  Уколико се определити за смештај у објектима Војне установе – на располагању су хотели Оморика и Бели бор и депаданс Јавор. За првомајске празнике радиће и пикник – простор стотинак метара удаљен од хотела Оморика, који нуди баш излетничку атмосферу.

Шума на Тари
Шума на Тари

Много је места која можете посетити – од манастира Раче из XIII века, светски познате кућице на Дрини у Бајиној Башти, изузетних видиковаца по којима је Тара позната па до Шарганске осмице и вожње популарним возом „ћира“, родне куће пророка Тарабића, језера Перућац и Заовине…

Од туристичких водича моћи ћете пуно тога да сазнате – о брању биља, шетним и бициклистичким стазама, станишту медведа, Панчићевој оморици… Ако будете гост у приватним кућама гостопримљивих домаћина снаћи ће вас богата трпеза. Уз домаћи хлеб, добру домаћу ракију и вино сазнаћете много тога о Тари и људима који тамо живе.

Ако одседнете у хотелу Оморика, тамо вам нуде и ноћно купање и много разноврсних садржаја. Приватни смештај вам пружа изузетно широк избор од најлусузнијих апартмана до правих тарских колибица које вас враћају у прошлост.

За оне младе и жељне авантуре „Србија за младе“ организује Тарски уранак на коме ће ове године поред изузетног дружења, сплаварења, шетњи по Тари и одличних свирки бити и хајдучких и витешких игара.

Тарски уранак

Значајна новина на Тари је да више нема потребе да мислите о гориву јер је отворена бензинска пумпа на Калуђерским барама. Радно време пумпе је сваким даном од 06 до 24 часа, омогућено је плаћање и платним картицама а у саставу пумпе је и добро опремљена продавница робе широке потрошње.

Ако још нисте били на Тари, предлажемо вам да је посетите и будите сигурни да ћете јој се редовно враћати. За више детаља о смештају и дешавањима на Тари за првомајске празнике можете се информисати у Туристичком информативном центру Бајина Башта путем телефона 031/866903.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена