Сезонска акција чишћења НП Тара

0 387

У Националном парку Тара је у току сезонска акција чишћења дивљих депонија у зонама заштићеног подручја.

Акција је започела у клисури реке Дервенте која се налази у I степену заштите, a активности на чишћењу су настављене на подручју села Јасиковице.

Фото: НП Тара

„Углавном је реч о крупном комуналном отпаду из домаћинстава и пластичној амбалажи. Акције организујемо више пута годишње, али је најсмисленије радити када спадне вегетација јер се тада набоље види и најлакше је за чишћење. У јесен, када дозволи време, ми смо свакодневно на оваквим пословима“ каже Иван Илић руководилац службе чувара заштићеног подручја.

Овим путем апелујемо на све житеље и посетиоце Националног парка Тара да отпад одлажу на за то предвиђена места, а не у природу. Такође, молимо да све уочене дивље депоније пријавите Националном парку Тара, ЈКП „12 Септембар“ и општиндком комуналном инспектору.

Због епидемиолошке ситуације није могуће организовати масовне акције чишћења као ранијих година, али свака индивидуална помоћ је добродошла.

Једино сви заједно можемо решити овај велики проблем. Будимо одговорни, Тара је наша, општина је наша, ако ми не водимо рачуна и сви заједно се не потрудимо неће нико уместо нас.

Извор: НП Тара

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена