Сајам домаће ракије у Шљивовици

0 690

Дванаести Сајам домаће ракије биће одржан 28. и 29. септембра. Централно место догађаја је Шљивовица (порта цркве Св. Марије Магдалине ), где ће у недељу у 15 часова уз потпаљивање казана за печење ракије, здравицу, и културно уметнички програм Сајам свечано бити отворен. Отварање ће пратити и изложба здраве хране, производа сеoских мајстора и рукотворина сеоских домаћица.

Rakijada -plakat 2019

Ракијада се одржава под покровитељством општине Чајетина а у организацији Спортског центра Чајетина, ТО Златибор, Златиборског еко аграра и Месне заједнице Шљивовица.

Програм ће бити обогаћен и такмичењем здравичара и чауша у говорним вештинама, дегустацији и оцењивањем најбоље пите савијаче и изложбом воћних производа (слатко, пекмез,суве шљиве, сушени производи од воћа…) . Од 16 часова наступаће певачке групе, кулурно уметничка друштва, трубачки оркестар и фрулаши.

У 17 часова је проглашење најбољих ракија „Шљивовачког сајма домаће ракије“, додела награда и дегустација. Биће проглашено и најлепше двориште, најуређенији воћњак, најлепша чобаница.

За све госте шљивовачке Ракијаде обезбеђен је ручак, а за крај програма уприличен је концерт Шекија Турковића.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена