Сабор ловаца на Тари 12. септембра

0 220

Традиционални, седми по реду Сабор ловаца на Тари организује се у недељу, 12. септембра, у простору расадника Националног парка „Тара“ на Калуђерским барама. Организатори Сабора су ЛУ „Соко“ из Бајине Баште и ЛУ „Ужице“ из Ужица уз подршку Општине Бајина Башта, Града Ужица, ТО „Тара-Дрина“, Ловачког савеза Србије, Ловачког савеза западне Србије, ЈКП „12. септембар“, Установе „Култура“ из Бајине Баште и Националног парка „Тара“.

Тај дан одржаће се лов на дивљу свињу и такмичење у ловном стрељаштву Куп Тара у дисциплинама летеће мете и фиксна мета. Котизација за лов је 1500 динара, а за ловно стрељаштво 1000 динара по дисциплини. Све информације око овог дела програма могу се добити на телефон 064/417-20-21.

За посетиоце најзанимљивији део Сабора је такмичење у припреми ловачког гулаша, за екипе је обезбеђено по два килограма меса од дивљачи и дрва за котлић. Најављено је учешће бројних екипа из Србије и региона као и великог броја ловачких удружења чији чланови ће се такмичити на Сабору.

За најбоље учеснике Сабора предвиђене су бројне награде међу којима су одстрел срндаћа, три викенда за по две особе на Тари, викенд за две особе на Златибору, робне награде.

За учеснике Сабора обезбеђен је во на ражњу и точено пиво.

Пријава екипа за учешће у такмичењу у припремању ловачког гулаша је у Туристичком инфо центру у Бајиној Башти или на телефон 031/866-903 до петка, 10. септембра. Котизација за учешће у такмичењу у припремању ловачког гулаша је 1500 динара по екипи, а свака пријављена екипа добија од организатора по два килограма меса и дрва за припремање гулаша.

Саобор ће пратити и богат културно-уметнички програм.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена