Радиша због олупине још у Хрватској

0 489

ОТКАКО је у петак увече неким чудом остао жив и неповређен, када је композиција с две дизел-локомотиве и великим бројем вагона на пружном прелазу дословце преполовила шлепер којим је управљао, Бајинобаштанин Радиша Цвијић борави недалеко од места несреће ишчекујући информације из своје фирме о томе шта да ради са олупином.

 Фото: “Јутарњи лист”

Удес у Хрватској, у месту Косово недалеко од Книна, неким чудом срећно се завршио: возачу ужичког “Унитрага” не фали ни длака с главе. Иако је неким чудом остао жив и неповређен, Радиша није имун на стрес, те му у понедељак, разумљиво, није било до приче.

– О свему ћемо по повратку у Србију. У ромингу сам, треба решити пуно проблема овде… – кратко нам је рекао Цвијић, ишчекујући повратак кући.

У ужичком “Унитрагу” кажу да су живот и здравље возача на првом месту, а да од камиона “рено” није остало ништа.

– Размишљамо да ли да остатке камиона продамо у старо гвожђе, јер је потпуно уништен – каже Бранко Бешевић, власник и директор фирме – Када се возач врати, током недеље, очекујемо да ће дати изјаву и да ћемо од осигурања “покрити” део штете.

У “Унитрагу” су у понедељак већали да ли да у Хрватску ипак пошаљу један камион с приколицом, да би у њихов сервис у Косјерићу допремили макар остатке кабине и нешто делова.

Шта се заправо догодило, јавио је “Јутарњи лист”: композиција са две дизел-локомотиве и великим бројем вагона преполовила је камион на прелазу без рампе. Возач ужичке фирме, са две деценије искуства, остао је неповређен, иако је композиција олупину вукла пругом више од 300 метара! На срећу, страдали су само камион и ригипс плоче претходно утоварене у фирми “Кнауф”, вредне 6.000 евра.

Извор: novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена