Први случај морбила у Златиборском округу

0 368

Тридесетосмогодишња пацијенткиња из Пријепоља је оболела од морбила и тренутно је на лечењу у ужичкој болници, што је први потврђени случај тог обољења у Златиборском округу.

– Пацијенткиња је на инфективном одељењу, доброг је општег здравственог стања и нема компликација, рекла је за Данас др Јелена Раковић Радивојевић, директорка Опште болнице Ужице.

Болница Ужице  Фото: Глас Западне Србије
Болница Ужице Фото: Глас Западне Србије

Др Алексндра Андрић, епидемиолошкиња у Заводу за заштиту јавног здравља Ужице, навела је за Данас да су, анализом која је обављена на Институту Торлак, потврђене мале богиње код наведене пацијенткиње, која је раније примила једну дозу вакцине против морбила.

– Сумње на морбиле постоје код укупно шест особа, међу којима су три здравствена радника. У петак смо послали узорке у Инстут Торлак и, од три готове анализе, код пацијенткиње из Пријепоља је потврђена, а у два узорка је одбачена сумња, док ће резултати за преостала три узорка бити готови у уторак, објаснила је др Андрић.

Иначе, од 22.фебруара, у свим болницма у Златиборском округу (Ужице, Пријепоље и Прибој) забрањене су посете пацијентима због „нестабилне епидемиолошке ситуације респираторних обољења, пораста броја обољења сличних грипу, као и несигурне епидемиолошке ситуације у вези са морбилама у Србији“.

Извор: Данас/Глас Западне Србије

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена