Промоција књиге „Медвед Милисав и другари“

0 285
Фото: Дрина Инфо
Фото: Дрина Инфо

У уторак, 13. марта од 19 часова у галерији Установе „Култура“ у Бајиној Башти биће одржана промоција  књиге „Медвед Милисав и другари“ Миодрага Петровића из Бајине Баште.

Књига је збирка прича о фауни Националног парка Тара, где је аутор запослен од 2006. године као руководилац службе надзора – чувара природе. Циљ ове збирке прича је да се људима а пре свега деци приближи живи свет око нас као и да се широј јавности дочарају све лепоте овог региона.

По речима аутора свака прича у књизи има своју поруку – у неким причама је она наглашена, а у другим је мало прикривена, да би се читалац навео на размишљање. Основна порука сваке приче у књизи је заштита животне средине и предлози како је најбоље можемо упознати. Поред заштите природе, у неким причама је такође наглашена улога и значај породице.

Петровић је нагласио и то да су сви учесници прича просторно распоређени тако да покривају цело подручје Националног парка Тара и да поред упознавања са животом учесника у причама упознајемо и сам Национални парк, значај заштите природе и средине у којој живимо.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена