Проглашена листа СПС – ЈС: Оливера Ђуровић кандидат за посланика из Бајине Баште

0 849

Републичка изборна комисија прогласила је изборну листу „Ивица Дачић – СПС, Јединствена Србија – Драган Марковић Палма“ за изборе за народне посланике Народне скупштине, расписане за 26. април.

Из Златиборског огруга на листи  је седам следећих кандидата са наведеним занимањима и редним бројем на листи:

Ужице:

Неђо Јовановић – адвокат (49)

Дејан Јовановић – мастер економиста (87)

Прибој:

Дијана Радовић – дипломирани политиколог (15)

Душанка Гардовић – предузетник (130)

Бајина Башта:

Оливера Ђуровић – дипломирани дефектолог (128)

Косјерић:

Гордана Јосиповић – дипломирани економиста (63)

Сјеница:

Велиша Пејчиновић – дипломирани економиста (121)

ОЛИВЕРА ЂУРОВИЋ

Оливfacebook_1583784946885ера Ђуровић  рођена је  2.07.1975. године. Основну и средњу школу завршила je у Бајиној Башти. Након завршеног Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију (бивши Дефектолошки факултет), и стеченог звања: Дипломирани дефектолог-олигофренолог  у свом родном месту засновала је породицу и започела  каријеру. Мајка је двоје деце.

Професионалну каријеру започела је као волонтер Црвеног крста 2004. године, где је, како каже, имала срећу да јој прва радна искуства буду у оквиру невладиног сектора. Кроз пројекат Црвеног крста: “Помоћ младим особама са инвалидитетом” успоставила је контакт са породицама које за члана имају особу са инвалидитетом, ослушкивала је њихове потребе и налазила начине да им олакша живот борећи се за њихова права. Кроз рад на овом пројекту научила је како функционише невладин сектор, успоставила сарадњу са колегиницама сличних професија које су ишле ка истом циљу и стекла прва искуства у писању пројеката везаних за побољшање квалитета живота особа са инвалидитетом. Са поносом може да каже да је и даље волонтер Црвеног крста.

Од 2005. године запослена је у Основној школи „Свети Сава“ као наставник у одељењу за образовање ученика са сметњама у развоју.

Од јула 2008.  до јануара 2013.  била је ангажована од стране председника Општине за индивидуални рад са децом са сметњама у развоју и тешкоћама у учењу.

Од маја 2009.  до фебруара 2013. била је сарадник по уговору Друштва за церебралну и дечију парализу ангажована за  реализацију програма Окупационо-радне терапије за децу и омладину са церебралном и дечијом парализом.

Од 2014.  један је од тренера на акредитованој обуци “Лични пратилац детета-Корак по корак”.

Један је од оснивача  Удружења деце са сметњама у развоју и њихових родитеља Бајина Башта регистрованог у јулу 2006.године, а чији је председник од августа 2016. Од те године поред лиценце за рад у образовању Оливера стиче и лиценцу за основне стручне послове у социјалној заштити, након тога и услов за супервизијску лиценцу. Успоставља услугу социјалне заштите Дневни боравак за децу, омладину и одрасле особе са инвалидитетом и сметњама у развоју чији је координатор, затим и услугу социјалне заштите Лични пратилац детета коју  пружа у Новој Вароши. Удружење  тренутно има 13 радно ангажованих лица. Сваке године  радно ангажује и лица преко конкурса Националне службе за запошљавање “Јавни радови” и “Јавни радови за ОСИ”. У предходној години преко овог конкурса радно је ангажовано 8 особа које спадају у тешко запошљиве категорије.

Својим ангажовањем у невладином сектору Оливера је схватила колики је значај праћења јавних позива и учешћа на разним конкурсима. И у овој области имала је доста успеха и преко разних пројеката обезбедила:

-за ОШ “Свети Сава”: четири лаптопа, три  интерактивне табле, четири пројектора, професионалну машину за прање судова, разна наставна средства, намештајем опремила две учионице;

-за локалну самоуправу: 2 аутомобила (за Дечији вртић “Невен” и Дом здравља); опремање и сређивање учионице у Заглавку; изградња хидрантске мреже и летње учионице за објекат који се користи за Дневни боравак за децу, омладину и одрасле особе са инвалидитетом; логопедски сет и неурофидбек апарат.

-за Удружење деце са сметњама у развоју и њихових родитеља Бајина Башта: летњи камп у Заовинама (од 2010. године); летовање у Добрим Водама (2014. и 2015. ); многобројне едукативне, креативне  и педагошко-психолошке радионице, а све у циљу социјалне инклузије особа са сметњама у развоју и инвалидитетом.

Од 2012. године политички је ангажована и те године била је на листи за савет месних заједница. Од 2016. године свој политички и професионални допринос даје  у локалној скупштини као одборник. Ове године кандидат је Социјалистичке партије Србије за републичког посланика.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена