Предшколска установа Невен: ПРОЈЕКАТ ЗА УРЕЂЕЊЕ ВРТИЋА

0 24

Прошла школска година у Предшколској установи Невен из Бајине Баште остаће упамћена по обележавању јубилеја, 40 година постојања и рада и као година у којој је вртић проглашен за најбољи у Златиборском округу. Урађено је доста на побољшању радних услова и боравак деце. Довршена је замена свих кревета, завршени су послови на постављању клима уређаја и видо надзора, замењен је похабани намештај, све завесе су промењене, део подова је замењен паркетом, урађена је лед расвета и оформљена канцеларија за логопеда. Увећан је фонд играчки за децу. У куповину је уложено 400 хиљада динара. Свој допринос дала су деца и запослени путем продајних изложби разних предмета током васкршњих празника и Дечје недеље.

Вртић "Невен" Фото: Дрина Инфо
Вртић „Невен“ Фото: Дрина Инфо

– Очекујемо реализацију пројекта за преостале радове на свим објектима. Планирано је да сви објекти добију нову фасаду, да се замени сва унутрашња и спољашња столарија, спусте плафони где је то потребно, ураде три купатила за децу, реконструишу вешерница и дистрибутивна кухиња – каже директорка Предшколске установе Невен Весна Лештаревић.

У текућу школску годину ова установа ушла је са смањеним броје корисника услуга. Због забране запошљавања, морало се одустати од максималног броја деце па их је сада 570, било их је у претходној школској години преко 600. Због тога је поново формирана листа чекања за коришћење услуга вртића.

Весна Лештаревић Фото: Дрина Инфо
Весна Лештаревић Фото: Дрина Инфо

У Невену бораве 4 јаслене групе, 3 млађе, 2 средње, 1 мешовита, 3 старије, 4 предшколске на целодневном боравку, две на полудневном. Ту је и група деце са посебним потребама. У сеоској средини су три предшколске групе. При ОШ „“Стеван Јоксимовић“ Рогачица група има 13 полазника, она из њеног ИО „Миладин Ковачевић“ Бачевци 9, група из ОШ „ Милорад Благојевић“ Пилица има такође деветоро деце.

Ове зиме 105 дечака и девојчица и 12 васпитача из вртића Невен боравило је седам дана у Дечјем одмаралишту на Митровцу.

– Имали смо повољну понуду од те установе. Омогућила је седмодневни боравак за 10.400 динара уз плаћање на шест рата. Морам да се захвалим на изузетној бризи за нашу децу коју су испољили сви запослени на челу са управником Дечјег одмаралишта Марком Вујићем – истиче директорка „Невена“ Весна Лештаревић

Предшколаска установа успела је у сарадњи са општином Бајина Башта да намири већину обавеза према корисницима његових услуга. По основу тужби исплаћено је око 4,3 милиона динара, а по поравнању 3,5 милиона динара.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена