Пошумљавање пожаришта у Националном парку Тара

0 40

У Националном парку Тара у Заовинама, на локалитету Суви бунар, у суботу 12. октобра 2019. године биће спроведена акција пошумљавања пожаришта, у сарадњи са ОШ “Рајак Павићевић“ из Бајине Баште. Ученици седмог разреда наведене школе, са својим наставницима, као и запослени из Националног парка Тара, посадиће 4.000 садница смрче и тиме помоћи поновно враћање шума на пожаришта. Акција пошумљавања спроводи се у склопу програма: “ВРАТИМО ШУМЕ, ПОШУМИМО ПОЖАРИШТА“ и финансијски је подржана од стране компаније „Планета Спорт“ из Београда.

Фото извор: НП Тара
Фото извор: НП Тара

ЈП “Национални парк Тара“ се најискреније захваљује компанији „Планета Спорт“ Београд, њиховом друштвено одговорном приступу и бризи о заштити природе и очувању животне средине, односно жељи да унапреде стање Националног парка Тара. У пожару током лета 2012. године, који је трајао 36 дана, у Заовинама је страдала готово трећина шуме махом у приватном власништву.

ЧУВАЈМО ПРИРОДУ И ШУМЕ!

Овај садржај је суфинансиран из буџета општине Бајина Башта кроз пројекат производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији општине Бајина Башта у 2019. години. 

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена