СКУПШТИНА: Пoдршка општинским предузећима и установама

0 217

Минутом ћутања у знак одавања поште Небојши Драјићу из Јакља, заставнику авијације Војске Србије, недавно настрадалом у паду хеликоптера по повратку из Новог Пазара из мисије спасавања тек рођене бебе, почела је седница Скупштине општине Бајина Башта, одржана 17. марта. У име предлагача већег броја тачака заменик председника општине Мирослав Лукић обавестио је да је на сахрану Драјића отишао председник општине Радомир Филиповић са неколико чланова Општинског већа.

Седница СО Бајина Башта
Седница СО Бајина Башта

Одборници су прихватили планове и програме Дирекције за изградњу „Бајина Башта“, ЈКП 12. сепетмбар, ЈП ББ Терм, Спортско туристичког центра „Бајина Башта, Установе Култура, Центра за социјални рад, Народне библиотеке „ Милош Требињац“ и Предшколске установе Невен. Уз  то, размотрено је и прихваћено још 11 других тачки дневног реда. Као тачка дневног реда био је и свеобухватни извештај о изведеним радовима и утрошеном материјалу за време мајских поплава у 2014. години из кога се види да је за те послове закључно са 19.12.2014. утрошено 231,8 милиона динара, а извели су их 45 предузећа. Дата је подршка Школском одбору Техничке школе из Бајине Баште да се тражи од Министарства просвете да не смањује број одељења за идућу школску годину, већ да ова школа и даље уписује по пет нових одељења.
Седницом је председавао заменик председника Скупштине општине др Мирослав Нешковић, пошто је председник Василије Павићевић у писменом саопштењу обавестио овај орган да ће бити одсутан.

В.М.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена