Почињу радови на изградњи ограде на Аеродрому „Поникве“

0 634

Саша Влаисављевић, в.д. генералног директора Аеродрома „Никола Тесла“, заједно са градоначелником Тихомиром Петковићем и сарадницима, обишао је Аеродром Поникве. У наредним данима отпочеће изградња девет километара ограде, која ће коштати више од 16 милиона динара који ће се финансирати из градског буџета у коме је укупно 50 милиона динара планирано за радове на аеродрому. Овом приликом, Влаисављевић је предао донацију „Николе Тесле“ која се односи на опрему неопходну за функционисање и опремање пристанишне зграде.

Извор: сајт града Ужица Фото: Није наведено у извору
Извор: сајт града Ужица Фото: Није наведено у извору

Директор Влаисављевић је рекао да ће се у наредних десет дана организовати састанак у Београду коме ће присуствовати и представници Директората цивилног ваздухопловства и контроле лета СМАТСА на коме је планирано да се потпише протокол о сарадњи и одређени правци развоја ужичког аеродрома.

„Сагледаћемо шта је све неопходно да се уради тако да ћемо знати што је оно што не може да сам уради град, и да то одрадимо ми из Аеродрома „Никола Тесла“. Пословали смо добро и имали смо четири изузетно успешне финансијске године тако да смо спремни да извршимо улагања у важне инвестиције као што је ова. Наши најбољи инжењери у сфери развоја, технике, инвестиција и безбедности биће на располагању као стручни тим који ће дати правац развоја. Мислимо да је могуће да Аеродром Поникве буде финансијски одржив.“ – рекао је Влаисављевић.

Ужички градоначелник, Тихомир Петковић, изразио је захвалност Влади Републике Србије и Аеродрому Никола Тесла што су значајно помогли Поникве и покренули радове на њему:
„Важне ствари су урађене на аеродрому и свему оном што прати један такав инфраструктурни објекат. Након изградње ограде, ЕПС ће спровести струју, а потом ћемо решавати питање водоснабдевања. Тада ћемо бити спремни за преостале радове, оне на завршетку писте и постављању светлосне сигнализације, али то нећемо моћи сами. Од стручњака са аеродрома Никола Тесла очекујемо једну стручну студију одрживог развоја која ће одговорити на питање у ком правцу треба да се развија Аеродром Поникве.“

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена