Планинарски клуб „Тара“ прославио јубилеј

0 257

У суботу, 7. маја у планинарском дому у Растишту, Планинарски клуб „Тара“ организовао је пригодну свечаност са више него значајним поводом. Планинари су објединили два важна догађаја, први је прослава десетогодишњице од оснивања клуба а други, не мање значајан, званично отварање потпуно реконструисаног планинарског дома.

Планинари су се потрудили да овај значајан датум обележе на прави начин. Поред уобичајене планинарске туре, уприличене су презентације клуба и планинарског дома али су и додељена признања и поклони људима и институцијама који су у претходној деценији значајно допринели постојању и раду клуба.

Ненад Лечић, председник клуба, најпре је присутнима представио изузетно занимљиву причу о првих 10 година клуба. У овом осврту на претходну деценију, Лечић се сликом и речју дотакaо свих важних догађаја који су утицали на развој клуба од његовог оснивања, али је и са поносом истакао место на коме се клуб налази данас. У другом делу преyентован је комплетан пређени пут од старе напуштене школе до модерног планинарског дома у Растишту. Након ових презентација, додељена су признања и пригодни поклони свима онима који су заслужни за развој клуба и планинарства уопште.

-Изузетно сам  срећан што сви заједно славимо наш први значајан јубилеј. У ових првих 10 година успели смо да урадимо доста значајних ствари за клуб и планинарство уопште, а свакако да смо сви заједно најпоноснији управо на овај планинарски дом, у коме се сада налазимо. Искористио бих ову прилику да се захвалим свим људима који су на било који начин помогли рад клуба и наше активности и наравно свим садашњим и бившим члановима клуба. Наравно, и у будућности настављамо са истим активностима и очекујем још доста лепих ствари везаних за планинарство. – рекао је Ненад Лечић, председник ПК „Тара“.

Након овог званичног дела уследио је заједнички ручак и традиционално дружење планинара.

На прослави је присуствовао велики број званица. Присутни су били представници Планинарског савеза Србије, Општине Бајина Башта, Спортског савеза Бајина Башта, Туристичке организације „Тара-Дрина“ Бајина Башта, велики број представника планинарских удружења из Србије и БИХ, локални привредници пријатељи клуба као и наравно чланови клуба.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена