Отворен 13. Међународни дечији фестивал фолклора Лицидерско срце

0 860

Традиционалним дефилеом учесника из осам земаља у Ужицу је отворен 13. Међународни дечији фестивал фолклора Лицидерско срце.

Фото: Град Ужице

Око 700 учесника узраста од 10 до 16 година из Србије, Републике Српске, Бугарске, Мађарске, Северне Македоније, Украјине, Египта, Молдавије и Грузијепродефиловало је Главном улицом до Градског трга, где их је поздравила и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Град Ужице свим срцем подржава програме који зближавају људе и пружају им шансу да се упознају са историјом и културном баштином других народа. Младима је потребно много више оваквих сусрета, јер је то најбољи начин да упознају вршњаке из других земаља и да кроз песму и игру бришу границе и предрасуде, стекну пријатељства која ће трајати годинама. Радује нас да Лицидерско срце из године привлачи све већи број учесника из различитих земаља, као и публике широм региона. Желим да у овим фестивалским данима упознате Ужице и наш крај, обиђете наше туристичке локалитете, уверите се у гостопримство Ужичана, људи отвореног духа и срца”.

Фото: Град Ужице

До 19. августа, осим фолклорног дела програма планиране су изложбе, семинари, фолклорне играонице, еколошке и друге радионице и туристички обиласци у Ужицу на Златибору и у Вишеграду.

Фестивал се одржава под покровитељством председника Републике Србије Александра Вучића, у организацији Удружења грађана Ера из Ужица, а суорганизатори су град Ужице, Представништво Републике Српске у Србији и Туристичка организација Златибор. Има подршку Министарства културе и информисања и Министарства спољних послова – Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Фото: Град Ужице

За организаторе фестивала, представнике суорганизатора Представништва Републике Српске у Србији и амбасадора Украјине у Србији Олександра Александровича, непосредно пред отварање фестивала приређен је пријем у Градској кући. Пријему је присуствовала и званичне делегација Националног ваздухопловног универзитета Украјине.

Извор: Град Ужице

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена