ОО УЈЕДИЊЕНИ ЗА ПОБЕДУ БАЈИНЕ БАШТЕ: Када јавне функције служе страначком богаћењу

1 986

Од стране ОО Уједињени за победу Бајине Баште Урош Ђокић достављено нам је саооштење које преносимо у целости:

Начелница општинске управе у Бајиној Башти, потписала је решење о измени грађевинске дозволе за нелегално изграђену зграду у центру Бајине Баште, инвеститору Марку Марковићу који је уједно и одборник Српске напредне странке у СО Бајина Башта, чиме је своју јавну функцију начелника општинске управе ставила у службу партије! Да резимирамо: – општинска управа Бајина Башта има организациону целину – одељење за послове урбанизма и грађевинарства у коме је запослено више од 5 лица. Сва запослена лица имају огромно искуство у раду, све су то лица са завршеним одговарајућим школама и до сада су израдили и потписали стотине грађевинских дозвола – Начелница општинске управе, госпођа Зорка Радојичић никада у својој каријери није потписала НИТИ ЈЕДНУ грађевинску дозволу пре ове. Прву своју дозволу издала је у очигледно незаконитој ситуацији. Сви запослени у надлежној служби општинске управе претрпели су мобинг и условљавање да издају незаконито решење, а када нико није желео да се упушта у овакве радње, начелница је лично потписала исто – Инвеститор је одборник Српске напредне странке у СО Бајина Башта За изградњу објекта , велике зграде у Улици браће Нинчића ( испод СУП-а) инвеститор Марко Марковић је добио грађевинску дозволу која је издата у складу са важећим урбанистичким планом Бајине Баште и предвиђала је да објекат има спратност: По + Пр + 3 спрата. Међутим, приликом изградње, што је видљиво голим оком свакоме ко улицом прође, објекат има један спрат више. Овај објекат има 5 етажа + тавански простор!

Фото извор: ОО Уједињени за победу Бајине Баште

Из овог разлога грађевински инспектор општине Бајина Башта, донео је решење број 356-3/2020 од 30.09.2020.године којим се: 1) Налаже обустава радова 2) Налаже се инвеститорима да „у року од 30 дана од дана пријема овог решења поднесу захтев са уредном документацијом за прибављање, односно измену грађевинске дозволе за изградњу вишепородичног стамбено – пословног објекта на кат. парцелама бр. 881 и 884 у КО Бајина Башта, јер исти не граде према издатој грађевинској дозволи број ROP-BBA-8815-CPI-4/2020 од 18.09.2020.г.“ Инвеститори су поднели захтев за измену грађевинске дозволе 22.02.2023.године!!! Две и по године касније него што је то наложено! Такав захтев обрадио је стручан обрађивач одељења за Урбанизам и грађевинарство, а РЕШЕЊЕ О ОДБАЧАЈУ ПОТПИСАО ЈЕ РУКОВОДИЛАЦ ОДЕЉЕЊА. Баш они људи који су стручни за овакве послове. Решење носи број ROP-BBA-8815-CPА-10/2023 и донето је 14.03.2023.г. Разлог за одбачај је, цитирам „Спратност самог објекта није у складу са важећим Планом генералне регулације Бајине Баште („Сл. лист Општине Бајина Башта“, бр. 4/2011, 4-1/2011, 6/2014, 9/2016 и 8/2017) и издатим локацијским условима ROP-BBA-8815-LOC-3/2020 од 10.07.2020. године, који прописују да је највећа дозвољена спратност нових објеката четири надземне етаже, односно П+3 или П+2+Пк са искоришћавањем поткровља, што је испоштовано у издатој грађевинској дозволи ROP-BBA-8815-CPI-4/2020 од 18.09.2020.г. Инвеститори су у августу месецу 2023. године, скоро 3 године касније него што је то могуће, поднели захтев за измену грађевинске дозволе и тај захтев ЈЕ ОВАЈ ПУТ УСВОЈЕН РЕШЕЊЕМ ROP-BBA-8815-CPА-11/2023 од 15.08.2023.године. Усвојила га је начелница! Иако се у међувремену ништа није променило, иако објекат није ни дирнут грађевински, урбанистички прописи се нису мењали. Разлика је што су сада последња ДВА СПРАТА ОДВОЈЕНА ПЛОЧОМ, ПРИКАЗАНА КАО ТАВАН!!!! И ово што се види на слици и спрат изнад су ТАВАН, а да је то заиста тако потврђује начелница ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ СВОЈИМ ПОТПИСОМ.

Фото извор: ОО Уједињени за победу Бајине Баште

И ово што се види на слици и спрат изнад су ТАВАН, а да је то заиста тако потврђује начелница ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ СВОЈИМ ПОТПИСОМ. Иако је и споља и унутра потпуно јасно да постоји ЈЕДАН СПРАТ ВИШКА. Ако се све наведено није променило, шта се онда променило у међувремену?! Прво, променила се подршка народа. Локални властодршци схватају да су ово поселдњи мандати и да је последњи трзај да се још нешто новца стави у своје џепове. За то не постоји бољи инструмент од партијске злоупотребе јавних функција. СНС у СО Бајина Башта има 24 одборника. На нашу велику жалост један од њих је тешко болестан и није у прилици да долази на седницсе СО и овим путем му шаљемо молитве да што пре оздрави. Уколико се деси да још неко не буде у прилици или не буде желео да гласа – СНС више нема већину у локалном парламенту. Код дела одборника постоје најаве да због тога што су обманути и изневерени неће више долазити на седнице. Не желе да гледају како се уско интересна групица богати, а да они сами бивају инструменти преваре. У таквој ситуацији, притисак на запослене у општинској управи да потпишу незаконито решење био је огроман. Морало се обезбедити да Одборник СНС добије грађевинску дозволу, да не уклања спрат који је незаконито изградио, већ да заради додатни новац од додатно изграђеног спрата. Морало се – јер и овај одборник мора гласати. Не сме ускратити подршку. Начелница је покушала све. Мобинг. Притисак. Уцене. Застрашивање, али су запослени у одељењу урбанизма и грађевинарства остали професионални и доследни. И када запослени нису желели да потпишу овакво решење, НАЧЕЛНИЦА ГА ЈЕ САМА ПОТПИСАЛА искористивши ситуацију када је руководилац одељења на одмору. Одборничка група Урош Ђокић – уједињени за победу Бајине Баште и општински одбор Народног покрета Србије сматрају да је оваквим чином начелница потписала и кривичну пријаву против себе. Ми ћемо је само правно уобличити и предати надлежном тужилаштву. Све су границе пређене. Брод тоне и то је свима јасно. Сада се међусобно лажу и варају у нади да на чамцу за спасавање оставе места само за себе, а дојучерашњи сарадници нека се подаве. Ово је врхунац неправде. Ако брод већ тоне, наша је дужност да се постарамо да чамци за спасавање са тога брода пијану посаду искрцавају искључиво на једно место: на сметлиште историје, а одатле право пред надлежне државне органе!

 

У Бајиној Башти

11.09.2023.године

 

Председник ОО Уједињени за победу Бајине Баште

Урош Ђокић

1 коментар
  1. Nesa каже

    APEL PROTIV IZGRADNJE DEPONIJE U SELU DUB!!!Posetite ovu Fejsbuk stranicu i pridruzite nam se u borbi protiv bahatih opstinara Bajine Baste da sprecimo izgradnju pretovarne stanice(DEPONIJE)u selu Dub.
    https://www.facebook.com/profile.php?id=61551234846576&mibextid=9R9pXO

    sacuvajmodub@gmail.com

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена