Бајина Башта престоница ендуро трка

0 593

Бајина Башта ће у следећих пет дана бити престоница ендуро трка а у граду у Подрињу све је спремно за највећу и најтежу Хард Ендуро трку у Србији. Трка Xross Challenge 2018 ће бити одржана од 15. до 17. јуна али и у наредна два дана су предвиђене активности везане за промоцију трке и ендуро спорта.

Xross Chalenge 2017 Фото: Mihai Stetcu Извор: Xross Team
Xross Chalenge 2017 Фото: Mihai Stetcu Извор: Xross Team

У среду од 13 часова у Туристичком инфо центру Бајина Башта и испред инфо центра  најбољи ендуро возачи ће се представити публици а сви заинтересовани ће имати прилику да им поставе питања и фотографишу се са њима. Међу ендуро возачима са којима се може дружити публика у Бајиној Башти биће и Вејд Јанг из Јужне Африке који је један од Топ 10 Хард Ендуро возача у свету.

У четвртак од 18 до 20 часова на месту где се одржава Пролог публика ће имати прилику да ужива у мајсторијама ендуро возача у оквиру званичног тренинга који ће бити отворен за јавност.

У петак 15. јуна пред такмичарима ће бити испит агилности и спретности, односно Пролог – специјално направљен полигон са препрекама као што су балвани, камење и земљани доскоци. Пролог се одржава у Бајиној Башти на простору „задружне њиве“ у Светосавској улици. Пролог је једини сегмент који публика може да испрати од почетка до краја па организатори позивају све љубитеље спорта и адреналина да дођу да подрже ендуро возаче. Пролог почиње у петак ујутру у 9 часова.

Након Пролога возаче чека 60 км Ендуро вожње кроз Тару, субота је резервисана за 90 км Хард Ендура, а последњег дана трке, у недељу возиће се 60 км Extreme Endura. Организатори ће непосредно пред трку објавити и локације на планини на којима ће публика моћи да бодри возаче у њиховој борби против сурових препрека.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена