Одржана свечана седница СО Чајетина поводом Дана општине

0 558

Чајетина, 30.6.2021 – Поводом Дана општине, данас је одржана свечана седница Скупштине општине Чајетина, којој су, осим руководства општине и одборника, присуствовали бројни гости, међу којима су били и  Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије, као и овогодишњи добитници највећег признања “Златиборска повеља“ из Фондације Аћимовић.

Свечаа седница СО Чајетина

Свечану седницу отворио је Арсен Ђурић, председник Скупштине општине Чајетина који је рекао да је од претходног рођендана општине завршено неколико капиталних инвестиција, међу којима је свакако најзначајнија панорамска гондола на Златибору, најдужа гондола тог типа на свету, за чију је изградњу из локалног буџета издвојено 13 милиона евра.

Свечана седница СО Чајетина

– Завршили смо још једну велику инвестицију, јединствену на нашим просторима, реч је о  Постројењу за пречишћавање отпадних вода на Златибору које смо изградили уз помоћ Владе Републике Словеније. Такође,  потпуно смо обновили језеро у центру Златиибора, преуредили Краљев трг, асфалтирали велики број улица – додао је Ђурић.

– Честитам господину Стаматовићу, он је најбољи пример како једним преданим радом можете много да урадите у својој локалној самоуправи, и овај дан, Дан општине је једна заиста прилика да му одамо признање. Као Влада Србије, и као држава Србија, на челу са председником Републике Александром Вучићем, ми ћемо свакако у наредном периоду дати додатну подршку за све инфраструктурне пројекте не само на Златибору, него биле где у Реублици Србији, где постоји простор за економски раст – рекао је Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Милан Стаматовић, председник Општине Чајетина

– Велико је задовољство после годину дана поново видети много драгих лица, пријатеља, сарадника, инвеститора и донатора али се морамо сећати и оних који више нису са нама, а који су дали велики допринос реализацији инвестиција на територији општине, уз обећање да ћемо их се увек сећати и да ћемо се наћи њиховим породицама кад год је то потребнo – изјавио је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина

– Најбитније у реализацији пројеката у локалној средини је да будете одговорни, да будете поштени, да волите своју општину и да имате циљ, а наш циљ, који се сада остварује, смо поставили још пре 20 година. Припремамо стратегију за наредни период коју ћемо спроводити уз помоћ владиног и невладиног сектора, увек имајући у виду да ми кроз те пројекте трошимо народни и државни новац, и да стога морамо, као и до сада, бити максимално одговорни. Најавио бих и један нови пројекат а то је изградњу спортског центра са затвореним стадионом за 5.000 гледалаца и око 15 нових терена – истакао је Стаматовић.

– Општина Чајетина је једна од ретких општина у којој се бележи повећавање броја становника, и што је још битније, повећање броја новорођене деце. Иако је једна мала општина, у републички буџет уплаћује пет мииона евра годишње, што представља озбиљан допринос бруто друштвеном производу Србије – закључио је Стаматовић.

У име добитника, највећег признања општине Чајетина “Златиборске повеље“, присутнима се обратио Слободан Аћимовић, представник Фондације Аћимовић. Он се захвалио на награди и пожелео Општини Чајетини, али и њеном руководству велики напредак у будућности.

 Дрина инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена