Очишћено приобаље код кућице на Дрини

0 1.037

Хитном интервенцијом ЈКП „12. септембар“ Бајина Башта јутрос је очишћено приобаље и корито реке Дрине код чувене кућице на Дрини.

Фото: Дрина Инфо

Након неколико објава фотографија са ружним сценама бачених гума и другог отпада у реци крај чувене кућице, приватни угоститељ Немања Кљајић, власник ресторана „Студенац“ је током викенда искористио нижи водостај реке и извукао велику количину гума које су се налазиле ту. Он је о томе обавестио руководство Општине Бајина Башта које је наложило да се сав прикупљени отпад покупи као и да се очисти приобаље Дрине у близини кућице на стени.

Фото: Дрина Инфо

Радници бајинобаштанског комуналног предузећа су данас интервенисали и покупили сав отпад који су несавесни грађани бацали у реку. Пре двадестак дана појавио се и снимак на интернету где велики број аутомобилских гума плови реком Пилицом, а велики део овог отпада је завршио и крај симбола Бајине Баште.

Из ЈКП „12. септембар“ апелују на све грађане да пријављују инспекцијама све који се овако понашају према животној средини. Све што је овом приликом бачено у реку Пилицу и Дрину је рециклабилно и може се довести у комунално предузеће или се може оставити у велике контејнре од 5 кубних метара који се ових дана постављају и по ободима града и у сеоским срединама.

Још једном апелујемо да сви савесни грађани слободно пријаве овакве случајеве несавесног понашања општинској инспекцији за заштиту животне средине или пак комуналним инспекторима Општине Бајина Башта. – наводе из ЈКП „12. септембар“.

Председница општине Бајина Башта Весна Ђурић, изјавила је за Дрина Инфо, да ће се у наредном периоду посебно ставити акценат на заштиту животне средине, да ће се ићи у чишћење места где се накупио отпад али и да ће надлежне инспекције појачати свој рад по овом питању. Она је навела и да ће Општина организовати у сарадњи са другим јавним предузећима и институцијама еколошке акције уклањања отпада.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена