Конкурс за доделу помоћи младим брачним паровима на селу

0 56

Комисија за доделу средстава за младе брачне парове у руралним подручјима општине Бајина Башта расписала је конкурс за доделу средстава за помоћ младим брачним паровима за економско оснаживање у руралним подручјима у општини Бајина Башта у 2019. години. Циљ овог Конкурса је демографска обнова руралних подручја општине Бајина Башта, кроз подстицање останка младих брачних парова у руралним подручјима.

Стрмово, Бајина Башта Фото: Дрина Инфо
Стрмово, Бајина Башта Фото: Дрина Инфо

Опредељена су средства по мери популационе политике за подстицај наталитета – подршка младим брачним паровима у руралним подручјима у општини Бајина Башта за 2019. годину у укупном износу од 1,6 милиона динара. Бесповратна средства за подршку инвестиција по овом конкурсу утврђују се у износу до 100 % од укупне вредности инвестиције. Максималан износ бесповратних средстава по једној пријави не може прећи 200 хиљада динара.

Бесповратна средства која се додељују по овом Конкурсу намењена су за:

1. Набавку нове опреме и механизације намењенe пољопривредној производњи и преради пољопривредних производа.

2. Набавку сертификованог садног материјала воћа који мора да буде набављен од регистрованог расадничара.

3. Набавка квалитетних приплодних грла говеда – јуница млечних раса старости од 12 до 31 месец или грла оваца – двиски и двисака старости од 6 до 18 месеци.

Подносилац пријаве може поднети само једну пријаву по Конкурсу која може да се односи на више тачака. Приликом разматрања поднетих пријава за остваривање бесповратних средстава, неће се признавати инвестиције реализоване пре доношења одлуке о додели средстава. Право на бесповратна подстицајна средства имају:

– брачни парови са пребивалиштем, производњом и регистрованим пољопривредним газдинством на територији општине Бајина Башта,

– брачни парови где је један од супружника носилац или члан регистрованог пољопривредног газдинства, старији од 18, а млађи од 40 година и да се бави пољопривредном производњом као основном или допунском делатношћу

Цео текст конкурса и образац пријаве можете преузети овде.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена