Кампања „Бирам Србију“ у Бајиној Башти

0 806

У оквиру кампање “Бирам Србију” Туристичке организације Србије, група београдских новинара има ових дана прилику да се увери шта нуди дестинација Тара Дрина Бајина Башта. Делегација Туриситичке организације Србије предвођена је директорком Маријом Лабовић, а у Бајиној Башти су им домаћини ТО „Тара-Дрина“ и Национални парк „Тара“. На позив Туристичке организације „Тара-Дрина“ обиласку су се придружили новинари из дописништва из региона и новинари из Бајине Баште.

Промотивне активности усмерене су ка домаћим туристима како би се одлучили да одмор или његов део проведу бајинобаштанском крају који подразумева боравак у прелепој природи, упознавање са богатим културно-историјским наслеђем, представљање активности које је могуће упражњавати, уживање у гастрономској понуди и још много тога. Првог дана посете после дочека код кућице на Дрини новинари су посетили највећу српску дестилерију ББ Клековачу, а затим и чувену реку Врело у чијој билзини су и средњевековни стећи који се налазе на УНЕСКО листи заштићене културне баштине.

Фото: Слободан Јовичић

Током вожње бродом Гризли на језеру Перућац директорка Туристичке оргнизације Србије Марија Лабовић дала је изјаву новинарима о кампањи „Бирам Србију“ као и о разлозима зашто посетити Бајину Башту током ове сезоне. Директор ТО „Тара-Дрина“ Дејан Млађеновић искористио је прилику и подсетио да ова организација ове године прославља две деценије постојања и да је ово само један од сегмената у обележавању јубилеја.

Фото: Слободан Јовичић

По завршетку вожње бродом делгација се упитила на најпознатији српски видиковац Бањску стену, где су новинари имали прилику да директорки Туристичке оргнаизације Србије поставе додатна питања о турзму Србије и планираним активностима. Она је посебно истакла видиковцe на Тари али је, поред Бањске стене, позвала посетиоце и да се заинтересују и обиђу и друге мање познате али исто тако атрактивне тачке у Националном парку „Тара“.

Фото: Слободан Јовичић

После Бањске стене, новинаре је у Центру за посетиоце НП „Тара“ Ранко Милановић упознао са изузетном флором и фауном овог заштићеног подручја.

За данашњи дан предвиђена је шетња Таром, посета видиковцу Црњесково и ергели на Калуђерским барама, а затим обилазак средњевековног манастира Раче.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена