Златибор наставља добру сарадњу са Републиком Српском

0 445

Златибор већ годинама има добру сарадњу са Републиком Српском у свим областима, а нарочито на пољу туризма. Све више туриста са оне стране Дрине долази на ову планину. Из тог разлога, у четвртак 20. септембра је у Вишеграду потписан протокол о сарадњи између Туристичке организације Златибор и Министарства трговине и туризма Републике Српске.

Потписивање протокола Фото: ТО Златибор
Потписивање протокола Фото: ТО Златибор

У новоотвореним просторијама Туристичке организације Вишеград Протокол су потписали министар трговине и туризма Предраг Глухаковић и заменик председника општине Чајетина Арсен Ђурић.

Овим протоколом потписници изражавају сагласност о потреби унапређења међусобне сарадње у области привреде, посебно туризма, угоститељства, културе, спорта и размене искуства у области развоја туризма и изражавају заједничко уверење да је сарадња и партнерство у овим областима у обостраном интересу и да ће допринети будућем успешнијем и квалитетнијем укупном развоју са свим позитивним економским и другим ефектима.

Златибор представља туристички бренд целог региона, и то у свим областима које ова планина нуди, рекао је Предраг Глухаковић, министар туризма у Влади Републике Српске, и додао да ова земља жели да са Златибором има још квалитетнију и чвршћу сарадњу. Глухаковић наводи да је ово заслуга свих туристичких радника и да им је жеља да се сва позитивна искуства са Златибора пренесу у Републику Српску, а и обратно. Министар је нагласио да га радује што ће гости из Републике Српске моћи да бораве по повољнијим условима на Златибору.

Арсен Ђурић је рекао да је циљ потписивања протокола управо стварање регионалног туристичког производа, заједнички наступи на иностраним сајмовима и промоција на далеким туристичким тржиштима. Истакао је да Туристичка организација Златибор већ традиционално има одличну сарадњу са Министарством туризма Владе Републике Српске, као и са свим туристичким организацијама. Као пример је навео добру сарадњу између Вишеграда и Златибора, који се огледа у томе да се за госте са Златибора свакодневно организују излети до Андрићграда и старог моста Мехмед – паше Соколовића.

Арсен Ђурић Фото: ТО Златибор
Арсен Ђурић Фото: ТО Златибор

Такође ће се заједничким планским активностима обезбедити маркетнишки наступ, медијско представљање и пропагирање туристичке дестинације Златибор на територији Републике Српске, као и привредних и туристичких вредности Републике Српске на подручју Златибора и општине Чајетине.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена