ИВАЊИЦА: Смех као лек

0 15

Нушићијада, фестивал културе и забаве који Ивањицу претвори у чаршију с краја 19. и почетка 20. века, биће одржан од 28. до 30. августа у Ивањици, по шести пут. Под слоганом „Смех као лек“ посетиоци ће три дана у неограниченим дозама конзумирати позоришта, изложбе, концерте, трибине, спортске, дечије и друге садржаје који ће им вратити осмех на лице.

nusicijada 2015

Кроз богат и пажљиво одабран програм посетиоцима ће се представити велика имена глумачке, музичке и књижевне сцене, али и талентовани Ивањичани. Фестивал ће, након шаљиве фудбалске утакмице и свечаног дефилеа, бити отворен примопредајом кључева града Браниславу Нушићу (Милану Милосављевићу), за чим ће уследити хумористички садржаји са Зораном Кесићем, тимом часописа Њуз.нет, Сергејем Трифуновићем, Петром Божовићем, случајним пролазницима и намерним учесницима.

У оквиру позоришне селекције играће се представе „Госпођа министарка“ позоришта „Бошко Буха“, „Ожалошћена породица“ Шабачког позоришта, представа АРТ продукције „Три за грош“ и Београдског драмског позоришта као и многе друге, а гости фестивала имаће прилику да се друже са Ланетом Гутовићем, Небојшом Дугалићем, Иваном Јевтовићем, Милошем Влалукином, Виктором Савићем, и другима.

??????????

Ведрина са музичких сцена долазиће са концерата Биг бенда РТС-а, Владе Георгиева, састава Мостар севдах ријунион, Луз Азул, триа „Тирменштајн“, квартета „Камелеон“, па ће виђени за Ивањицу уживати у звуцима џеза, боса нове и класике, популарне музике и специфичне изведбе севдаха.

Смех ће ширити и изложбе дечје карикатуре „Мали Пјер“ и Предрага Кораксића Коракса, чуће се и са „Сатирања“ – доделе награде за најбољу сатиричну причу, а посебно место заузеће разговори о фестивалским политикама са професорком Миленом Драгићевић Шешић и представљање књиге Рашка В. Јовановића „Нушић – живот и дело“.

02p_DSC0141

Сва три дана манифестацију ће красити пажљиво одабран програм за децу и младе: на дечјој сцени, у градском парку и на великој сцени Дома културе чекају их бројне позоришне представе, радионице и играрије без граница. Ове године први пут ће имати прилику да се друже са коњима, праве и поправљају музику са Бојаном Ивковићем, а уз подршку Фестивала науке откривају експлозије са Миланом Поповићем.

Нушићијада сваке године бележи све већи број посетилаца, тако је за протеклих пет фестивала посетило преко 150.000 људи. Садржаје прошлогодишње Нушићијаде пропратило је око 50.000 људи, што представља апсолутни рекорд у посећености Ивањице.

Извор: Данас

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена