Хидроелектрана Вишеград очистила сав плутајући отпад на Дрини

0 1.024

Директор предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Недељко Перишић рекао је данас да је ово предузеће очистило око 16.000 кубика плутајућег отпада који је у току године доспио на ланчаницу недалеко од саме хидроелектране.

Фото извор: СРНА

„Изградили смо нову ланчаницу чиме смо спречили долазак новог смећа на профил бране хидроелектране. Радници хидроелектране су очистили смеће, а изузетну захвалност дугујемо `Електропривреди Србије` која је са два уговора знатно помогла у решавању плутајућег отпада“, рекао је Перишић.

Он је истакао да су министар спољне трговине и економских односа у Савету министара Сташа Кошарац и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић упознали земље окружења из којих највећим делом долази плутајући отпад.

„Покренуте су одређене активности како би се дивље депоније у горњем току реке Дрине и њених притока што пре решиле“, навео је Перишић.

Према његовим ријечима, Хидроелектрана Вишеград је исплатила више од 5,5 милиона КМ концесионе накнаде за четири општине у Републици Српској и граду Горажду.

„На бази доброг пословања `Хидроелектрана Вишеград` је уплатила средства за концесиону накнаду, а та средства су предвиђена за инфраструктурне и пројекте запошљавања у овим општинама“, напоменуо је Перишић.

Извор: СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена