Гимназија „Јосиф Панчић“ прави избор

0 334
1. Какви су планови уписа за следећу школску годину?
У следећој 2018/2019. години планирамо да упишемо три одељења, од тога су два друштвено-језичког смера и једно одељење природно-матема-тичког смера. Свако одељење има максимално по тридесет ученика, тако да очекујемо деведесет ученика, као и прошле године.

    2. Зашто је Гимназија ,,Јосиф Панчић” прави избор?
Гимназија је прави избор за све оне ученике који након средње школе желе да наставе  факултетско образовање. У том смислу она даје врло широко опште знање. Од ове године ученици који заврше Гимназију мораће да  полажу матурски испит, који ће бити уједно и пријемни испит за факултете. Дакле, ко заврши Гимназију и положи матуру, неће полагати пријемни испит, него ће се рачунати успех из Гимназије, као и успех на матурском раду. Ми желимо код деце која упишу Гимназију да развијемо њихове способности. Покушавамо да препознамо у чему су деца талентована и да кроз многобројне секције и додатан рад извучемо оно најбоље из њих.

    3. Шта ће бити приоритети наше школе у будућности?
Један од приоритета наше школе у будућности јесте да учење не буде пуко меморисање чињеница, већ покушавамо да научимо децу да повезују узрок и последицу и да логично размишљају. Ово је много важније од обичног учења које само меморише гомилу чињеница  с којом многа деца не знају да оперишу.Врло нам је битна међупредметна корелација, јер на тај начин деца стичу целовиту слику. Знају да користе логику у математици, психологију у неком другом предмету итд. Тиме се код ученика буди истраживачки дух, подстичу се на тимски рад и шире већ стечена знања која могу применити у пракси.
Повезивање чињеница, а не само пуко меморисање управо је оно на чему ће се у Гимназији у будућности радити.

Poster upis 18

    4. Шта очекује будуће гимназијалце?
Могу очекивати добру сарадњу са нашим професорима и могу очекивати да ће из ове школе изаћи као млади људи са широким знањима.

    5. Да ли постоји могућност реализовања екскурзија у нижим разредима?
Могућност реализовања екскурзија у нижим разредима наравно да постоји. Међутим, код нас је традиција велика матурантска екскурзија. Сем тога, живимо поред планине Таре и лепо би било да организујемо различите излете по природи, да развијамо еколошку свест наших ученика и здраве навике .

    6. Шта бисте поручили будућим ученицима.
Гимназија ,,Јосиф Панчић” је заиста одличан избор пре свега јер има традицију дугу преко 50 година, има најбољу пролазност у округу при упису на факултете што је у суштини најважније. Имамо изванредне резултате на такмичењима из математике, екипно смо на ,,Архимедесу“ већ годинама први или други. Наши ученици појединачно освајају прва места на републичким такмичењима из српског језика књи-жевности и математике.
Имамо и одличне спортске резултате. Прошле године смо екипно освојили школско првенство у гађању ваздушном пушком, у каратеу имамо појединачно прво и друго место. Као ваннаставне активности имамо велики број секција, кабинетску наставу, бесплатан превоз.  Ми не делимо ђаке на добре и на лоше, јер сматрамо да свако дете има свој таленат и желимо да га откријемо и заједнички развијемо.

    7. Ближи се матурантско вече. Како теку припреме за овај догађај?
Матурско вече је круна битисања у нашој школи. Ове године ученици су се определили да то буде  Хотел ,,Дрина“. Матурско вече биће 2. јуна 2018. Припремамо један леп и свечан дефиле главном улицом. Такође, биће одржан и матурантски плес на тргу.

    8. Коју бисте поруку упутили матурантима?
Од њих очекујем да на најбољи могући начин у даљем животу представљају нашу школу. Желим им да буду добри људи, да упишу и заврше жељене факултете, да им се сва њихова надања остваре, да верују у себе и своје снове.

Дрина инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена