Гимназија „Јосиф Панчић“ победник на конкурсу „Дигитална експедиција“

0 308

Пројектни тим Гимназије „Јосиф Панчић“ из Бајине Баште победник је на такмичењу за ученике и наставнике основних и средњих школа „Дигитална експедиција“.

Фото: Промо

У оквиру Иницијативе за нову медијску и дигиталну писменост (Нова писменост), средином априла је отворен конкурс под називом „Дигитална Експедиција – Изазов 2021“, са циљем повећања нивоа дигиталне писмености ученика основних и средњих школа у Републици Србији. 

Пројектни изазов је имао јасан задатак: осмислити идејни пројекат за креирање отвореног образовног ресурса (веб-сајт, текст, видео- игра, апликација за мобилне уређаје и слично ) који се може користити као помоћни наставни материјал у циљу повећања дигиталне писмености ученика, али и опште популације.

Пројектни тим Гимназије „Јосиф Панчић“ у саставу: Рада Тадић – наставник ментор, Ивона Цветковски – наставник ментор, Јован Павловић – ученик, Лазар Вукосављевић – ученик, Дијана Новаковић – ученик, Лазар Гложански – ученик и Лука Јовановић – ученик је на конкурс аплицирао са својом пројектном идејом Окупи ХосТим.

Међу 171 пристиглом пријавом из 106 школа са територије 80 градова и општина из Републике Србије, након процене стручне комисије на основу утврђених критеријума, идеја пројектног тима гимназије из Бајине Баште се нашла међу пет победничких и њена реализација и имплеметација ће бити подржана у износу од 113. 000 динара.

Пројектном тиму предстоји реализација идеје током које ће осим финансијске имати и менторску подршку експерата у овој области.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена