Фондација 1% отвара огранак у Бајиној Башти и покреће акцију прикупљања књига за Народну библиотеку „Милош Требињац“

0 76

Поводом почетка нове школске године и отварања огранка у Бајиној Башти, Фондација 1% 1. септембра започиње акцију прикупљања књига за Народну библиотеку „Милош Требињац“ у Бајиној Башти. Идеја за локалну реализацију настала је након успешне реализације пројекта „Буди део бајке“, када је основана прва библиотека на Институту за мајку и дете у Београду. Овом приликом у библиотеку на Институту пристигло је више од 2000 наслова, играчке за децу, као и материјал за кречење и декорацију простора. Чланови Фондације 1% дали су свој допринос кроз учествовање у кречењу библиотеке, а за наредни период планирано је и осликавање ходника испред библиотеке на Институту у оквиру акције „Осликавање зидова“.

1 posto (1)

Бројни су бенефити редовног читања у свим жвотним добима, од развоја можданих вијуга до лакшег суочавања са ситуацијама у свакодневном животу. Читање је за ум оно што је фзичко вежбање за тело. Важност читања одувек су истицали велики мислиоци, професори, успешни људи остварени у различитим делатностима.
За библиотеку у Бајиној Башти прикупљаће се књиге за све узрасте и свих категорија. Позивају се људи добре воље да допринесу, поклоне неке од својих књига градској библиотеци, и тако их учине доступним својим суграђанима. Једини услов је да књиге буду очуване. Сви дупликати биће прослеђени огранцима библиотеке. Циљ је да се прикупи што више различитих наслова за децу и одрасле.
Фондација 1% поштује и промовише принцип 1%: уколико свако од нас уложи своје мало, заједно можемо креирати велике позитивне промене у друштву. Свака поклоњена књига може бити управо она која ће наредног читаоца инспирисати и покренути га на нове животне кораке.
Kњиге се могу доставити директно у библиотеку радним данима од 17х до 18х током месеца септембра. Волонтери Фондације 1% преузимаће књиге у наведеним терминима, пописивати их, и књиге ће одмах бити доступне на полицама библиотеке.

Да постанете део тима Фондације 1% у Бајиној Башти попуните анкету на линку http://tiny.cc/postani-deo-tima-bb и очекујте наш позив!

Више информација о Фондацији 1% и пројекту може се наћи на друштевним мрежама и сајту https://www.1posto.rs/ ,
Инстаграм профилу: https://www.instagram.com/fondacija1posto/ ,
Фејсбук профилу: https://www.facebook.com/1posto/ .

Дрина инфо портал

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена