Фестивал ПРиЧА у Чачку

0 869

Рок фестивал Прича је је проистекао из дугогодишњег рада Рок клуба Српски паб, који са својим креативним тимом организује преко 100 клупских свирки годишње још од 2007. године. Временом је све више младих бендова почело да се окупља и тражи простор где би могли да покажу своје таленте и добијали су подршку и простор за свирку. Због све веће злоупотребе модерне технологије и засићености инстант музиком са You Tube-а, осетили смо потребу да направимо један музички фестивал на коме ће се заједно наћи стара гарда, легенде рокенрола и млади ауторски бендови и да се младима приближи рок култура и све оно што она представља не само као музика, већ као начин живота.

ПРиЧа је први пут одржана у улици Браће Глишић, у центру Чачка 8. септембра 2012. године. Пред око 2500 гледалаца наступило је 8 бендова, а подршку целом догађају дао је Радомир Михаиловић Точак, који се спонтано придружио музичарима на бини и одсвирао чувену Смакову композицију Биска 2.

2016. године ПРиЧа је добила назнаку будућег великог фестивала. Дводневни концерти су одржани на Градском тргу, а поред младих неафирмисаних бендова учествовали су : Ничим Изазван, 357, Гоблини и Ортходокс Келтс.

2017. године ПРиЧа је за два дана фестивала окупила дупло више гледалаца и велики број посетилаца из других градова, а наступали су: Ван Гог, Дејан Цукићи и Спори ритам бенд, Неверне Бебе и Бјесови. Од чачанских бендова наступили су Одговор и Јурка, као и 12 неафирмисаних бендова из Региона. У оквиру пратећег програма имали смо учешће преко 600 деце у Роцк маскенбалу., преко 300 учесника у плесном спектаклу на Градском тргу у коме су учествовали плесни клубови: Стар Денс Студио, Луна, Балетски Студио Форс и КУД Дуле Милосављевић. Већина кореографија извођена је уз рок музику.

2018. ПРиЧа иде корак даље. Фестивал се одржава на више локација у граду . Велики концерти се измештају на Ремонтов стадион, а пратећи програм се реализовао у Градском парку, на тргу, у Гимназији, у ОШ Др. Драгиша Мишовић, у холу Дома културе… и тако ПРиЧа постаје прави Фестивал. Промоције књига, изложбе фотографија, позоришне представе за децу и одрасле, изложба сценографије и гост – домаћин Милан Цаци Михаиловић, легенда позоришне сцене Атељеа 212 у блиском контакту са чачанском публиком. Поред младих бендова учествовали су Рибља Чорба, Бајага и Инструктори, Кербер, Партибрејкерси… Фестивал ПРиЧа је добио подршку града Чачка, уписан је као важна манифестација за град и уврштен у буџет града у сарадњи са Туристичком Организацијом Чачка

Фестивал је представљен на Сајму Туризма у Београду, Врњачкој Бањи и забележен је значајан пораст туриста у време одржавања Фестивала.

Ове године планирано је 2 викенда рокенрола, 4 свирачка дана, 2 бине, преко 20 бендова, Врхунска продукција, ВИП, Јога шатор, креативне радионице, медијска подршка на националним фреквенцијама, много забавних садржајаи и поклона спонзора.

prica plakat 2019_velika

ПРОГРАМ

ПРИЧА У ЛИЦЕ (ул.Браће Глишић)- Стејџ ће бити постављен испред Српског паба, у самом локалу ће бити бекстејџ и ВИП за спонзоре и пријатеље Фестивала. Улазнице за стајаћа места испред бине износиће симболичних 250 РСД и број карата је ограничен.

Петак, 30.авг у 20:19 часова

– КБО (бенд изненађења из Крагујевца)
– Crossover (такмичење младих бендова, главна награда снимање ауторске песме у професионалном студију у Крагујевцу)
– Неверне бебе

Субота, 31. авг у 20:19 часова

– Eastock (Ужице)
– Хаџи продане душе (Ужице)
– Мајдан (Ниш)
– 357 (Београд)
– Бјесови (Г. Милановац)

MAIN STAGE Ремонтов стадион

Петак, 6.сеп у 20:19 часова

– Одговор (Чачак)
– Џони Ранковић & The Churlians feat  Жика Јелић (ЈУ Група)
– ПАРНИ ВАЉАК (Загреб)
– Е-Play (бенд изненађења из Београда)
– Никола Врањковић (Београд)

Субота 7. сеп у 20:19 часова

– ЧБС (Крагујевац)
– ЗАБРАЊЕНО ПУШЕЊЕ (Сарајево)
– Победник Crossover-а
– ХЛАДНО ПИВО (Загреб)
– Sunshine (Београд)
– Trigger (Београд)

ПРАТЕЋИ ПРОГРАМ

Пет 30. авг у 18 часова – Дом културе

отварање две изложбе фотографија,чувеног Wооd-а из Љубљане са својом колекцијом фотографија са концерата светских рок звезда и младог Ивана Матијашевића из Лучана, који ће имати своју прву самосталну изложбу посвећену претходним Причама.

Сре 4. сеп у 20 часова – Градски трг

– “Чудесни Лептирићи” – наступ деце узраста од 7 година са својом тачком “Чудна Шума” (5 мин)
– “Весели Чуперци” – представа за децу (20 мин)
– Концерт Балетског Студија “Адађо”, Снежане Аћимовић (35 мин)

Чет 5. сеп – Градски парк
– Рок маскенбал – Већ традиционални тематски маскенбал за децу, са ДЈ журком, анимацијом и наградама спонзора.

Пет 6. сеп у 18:30 часова – Дом културе
– Предавање и промоција књиге “Рокенрол у канџама Интернета”, аутори: Бранимир Локнер и Предраг Јовановић

Дрина инфо портал

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена