De Wereld van Wandelen: 25 страна о лепотама западне Србије

0 261

Почетком маја познати холандски новинар Дон Мутер боравио је у Србији и своје импресије пренео публици у Холандији у специјализованом туристичком часопису. Фокус боравка у нашој земљи је био на западној Србији а ми вам доносимо неке од фотографија са деловима текста којима је илустровао свој боравак у нашем региону.

Насловна страна часописа
Насловна страна часописа

На позив Туристичке Организације Србије новинар и фотограф Дон Мутер посетио је нашу земљу. Част да му буде домаћин у Србији је имала позната туристичка агенција „Таратурс“ из Бајине Баште а стручни водичи из ове фирме су му на најлепши начин дочарали лепоте западне Србије. Његово путовање по Србији преточено је на чак 25 страна магазина De Wereld van Wandelen (Свет Планинарења) са изузетним фотографијама које прате цео текст. Ту су већ светски познати призори кућице на Дрини и Бањске стене али и кањон Дрине, црква у Скеланима,  Шарганска осмица, Златибор, етно производи као и незаобилазна и чувена српска кухиња.

У комбинацији вожње возом по Шарганској осмици, бициклом по Тари, чамцем по Дрини и аутомобилом по Србији ,Дон је бележио моменте лепоте Србије и, за њега, необичних детаља и ситуација.

“Свака земља на свету је лепа и аутентична прича, па тако и Србија. Само, мислим да људи овде не схватају шта имају. Упоредите природу Аустрије и Србије. Ја не видим неку разлику, осим инфраструктуре. Морате да се борите да Србија буде боље котирана на туристичкој мапи Европе, јер то ова земља заслужује.” – само су неке од речи господина Мутера.

Остаје да послушамо речи холандског новинара и да се посветимо раду и популаризацији наше земље.

Недељко Стаменић

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена